6G teknolojisi nedir? 6G ne kadar hızlı olacak?

6G teknolojisi nedir? 6G ne kadar hızlı olacak?

6G teknolojisi, 5G teknolojisinin ardından hayatımıza girecek 6. nesil iletişim teknolojisinin adıdır. Şimdiden

6G teknolojisi, 5G teknolojisinin ardından hayatımıza girecek 6. nesil iletişim teknolojisinin adıdır. Şimdiden 6G teknolojisini konuşmak bazı insanlar için oldukça erken olabilir, ancak internette aratıp bu içeriğimize ulaştığınıza göre bu teknolojinin neler getireceğini az çok merak ediyorsunuzdur.

Her geçen yıl yeni teknolojiler geliştiriliyor ve hayatımıza giriyor. Bu teknolojilerden biri olan internet, özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla oldukça fazla kullanılmaya başlandı.

Son yıllarda mobil kullanıcıların sayısı oldukça arttı. Yapılan araştırmalara göre 5 milyarın üzeri bir mobil kullanıcı sayısı var ve bu sayı her geçen yıl artmaya devam ediyor.

6g teknolojisi

Günümüzde yaygın olarak 4G ve 4.5G teknolojileri kullanılıyor. Ancak bu iletişim teknolojilerinin kapasiteleri biraz sınırlı. Örneğin 4G kullanıcıları maksimum 100 megabite kadar hızlara ulaşabiliyor ve ülkemizdeki operatörler maalesef bu hızlardan çok daha düşük hız değerlerini kullanıcılara sunuyor.

Günümüzde ise yavaş yavaş 5G teknolojisi hayata geçmeye başladı. Birçok ülkede çeşitli altyapı çalışmaları devam ederken, ülkemizdeki kullanıcılar da birkaç yıl içinde bu teknolojiyi kullanabilecek.

Önerilen içerik:  Facebook'a 1 milyon 600 bin liralık ceza

6G NE ZAMAN GELECEK?

Henüz daha 5G’ye kavuşmamışken birçok şirket şimdiden 6G teknolojisi hakkında araştırma yapmaya başladı bile. Bu şirketlerden biri olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 6G teknolojisinin en geç 2028 yılında hazır olacağını ve aynı yıl içinde ticarileştirilip 2030 yılında kullanıcılara sunulacağını söylüyor.

6g ne zaman gelecek

6G NE KADAR HIZLI OLACAK

Samsung’un 6G teknolojisinden beklentisi, 5G teknolojisinden 50 kat daha yüksek hızlara ulaşması yönünde. Bu teknoloji sayesinde 5G ile konuşulan şeylerden çok daha farklı bir dünyaya adım atmış olacağız. Ancak yine de önümüzde uzun yıllar olduğundan hız konusunda kesin bir şey söyleyemiyoruz.

2G teknolojisinden 3G’ye geçiş yapmak 15 yıl, 3G’den 5G’ye geçiş yapmak sadece 8 yıl sürdü. Bu nedenle gelecekte yeni teknolojilere geçış yapma süresinin daha da kısalacağı belirtiliyor.




Amazon, Arapça Dil Desteğine Sahip Amazon.AE'yi Başlattı
Amazon, Arapça Dil Desteğine Sahip Amazon.AE'yi Başlattı

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri için e-ticaret platformunu oluşturdu. Amazon.AE, hem Arapça dilini destekliyor hem de bölgenin kültürel değerlerini yansıtan içerikler bulunduruyor. ...

Xiaomi, Mi 8 Lite İçin MIUI 10'u Dağıtmaya Başladı
Xiaomi, Mi 8 Lite İçin MIUI 10'u Dağıtmaya Başladı

Çinli telefon üreticisi Xiaomi, MIUI 10 adını verdiğini güncelleme ile Xiaomi Mi 8 kullanıcılarına Android Pie işletim sistemi sürümünü sunuyor. ...

Apple iPhone SE 3, yükseltilmiş işlemci ve 5G desteğiyle gelecek yıl piyasaya sürülecek 2021
Apple iPhone SE 3, yükseltilmiş işlemci ve 5G desteğiyle gelecek yıl piyasaya sürülecek 2021

Bilinen ve emin bir Tianfeng International analisti Ming-Chi Kuo , önümüzdeki birkaç sene içinde Apple iPhone serisine ait tahminini izah etti. Raporda enteresan yorum, daha küçük iPhone...