Valve, Kendi Dota Auto Chess Versiyonunu Üretecek

Valve’in meşhur MOBA oyunu Dota 2 için yapılan Dota Auto Chess modu bağımsız bir oyun haline gelecek.


Dota 2’nin oldukça popüler olan modu Dota Auto Chess, yakın zamanda iki yeni oyuna dönüşecek. Valve’in blogunda yapılan açıklamada, modun Dota 2 geliştiricileri tarafından çok beğenildiği ve firmanın, modu üreten Drodo Studio’yu beraber nasıl çalışabilecekleri konusunda görüşmeye davet ettiği belirtildi.

Bazı nedenlerden dolayı iki ekip bir arada çalışmamaya karar verirken, her iki ekibin de kendi oyunlarını yapacağı açıklandı. İki taraf birbirine “sonuna kadar” destek olacaklarını belirterek çalışmalarına başladı. Drodo hali hazırda Dota’dan bağımsız bir oyun üzerinde çalışıyor ve oyun şu anda beta aşamasında. Valve ekibe yardımcı olmak için var olan Dota Auto Chess oyuncularının hesaplarını yeni versiyona taşıdı. Bu esnada Valve de kendi Dota versiyonu üzerinde çalışıyor. Firma, Drodo’nun kutsamasını aldığını söylüyor.

Oyun hakkında şu anda çok bir bilgi yok ancak blog gönderisine göre yakın zamanda konuya dair daha fazla açıklama yapılacak.

Dota, Warcraft III oyununda bir hayran yapımı harita olarak ortaya çıktıktan sonra popüler hale gelmiş, daha sonra da League of Legends gibi oyunların ve genel olarak Moba türünün öncüsü olmuştu. (Öncesinde de 3 corridors vardı, yine Warcraft III haritası idi.) Dota ekibi de Dota 2 ile kendi ürünlerine kavuşmuştu. Yani bir oyundan çıkan yan oyunun yan oyunuyla karşı karşıyayız. Özetle hepimiz Warcraft III’ün paltosunun altından çıktık.

Dota 2 Auto Chess konusunda sizin fikirleriniz neler? Sizce Valve mi Drodo mu daha dikkat çekici bir oyun ortaya çıkaracak?




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Uluslararası Siber Suç Çetesi 'None' Çökertildi
Uluslararası Siber Suç Çetesi 'None' Çökertildi

Gürcistan polisinin Amerika ve Almanya gibi ülkelerle ortak olarak yaptığı bir operasyonda çökertilen siber suç çetesi, kurbanlarına 'GozNym' isimli bir yazılımla saldırıyordu. Bugüne...

5G özellikli Honor View 30 ve Honor View 30 Pro tanıtımı yapıldı
5G özellikli Honor View 30 ve Honor View 30 Pro tanıtımı yapıldı

Honor View 30 ve Honor View 30 Pro tanıtımı yapıldı. 2019’un bitmesine az kaldı ancak Honor, iki amiral geHonor View 30 ve Honor View 30 Pro tanıtımı yapıldı. 2019’un bitmesine...

2019’un En Büyük Fiyaskosu: Katlanabilir Telefonlar
2019’un En Büyük Fiyaskosu: Katlanabilir Telefonlar

Samsung, Huawei, Xiaomi ve diğerleri… Üreticiler, yaklaşık 50 yıldır geliştirilme aşamasında olan katlanabilir ekranları bu yıl cebimize getirme sözü verdiler. Rekabetin firmalara...