Microsoft Dünyada Bir İlki Yaptı: Yapay Zeka Viski Üretti

Microsoft, Mackmyra ve Fourkind ortaklığıyla dünya üzerindeki ilk yapay zeka tarafından üretilen viskiyi duyurdu.


Yapay zeka, insanların günlük hayatına birçok konuda yardım eden bir ‘sistem’ haline geldi. Aklınıza gelebilecek neredeyse her türlü konuda bizlere yardımcı olan yapay zeka, şimdi de bizler için mükemmel viski harmanını hazırlayacak.

Microsoft, 20 yıllık İsveç damıtım evi Mackmyra ve Finli teknoloji danışmanlığı Fourkind ile ortaklık kurarak dünyada yapay zeka tarafından üretilen ilk viskiyi duyurdu.

Viski üretiminin ne kadar karmaşık bir süreç olduğunu da göz önünde bulunduracak olursak yapay zekanın viski üretmesi, aynı zamanda ilk defa karmaşık bir tüketici ürününün makine öğrenimi yardımıyla hazırlanması anlamına geliyor.

Microsoft’un blogundaki bir paylaşımda şirket, makine öğrenim modelinin viskiyi nasıl oluşturduğunu açıkladı. Yapay zeka farklı harman tarifleri çıkartmak için 70 milyonun üzerindeki tarifleri inceledi.

Peki, tadı nasıl?

Yapay zeka tarafından üretilmiş viski tanımlanırken içerisinde ince meşe notalarının yanı sıra vanilya, narenciye ve armut tatlarının hissedilebildiği belirtildi. Bunun yanı sıra çeşitli baharatlar ve hafif tütün yaprağı tatları da viskide bulunuyor. Son olarak viskinin isli bir karakteristiğe sahip olduğu da belirtiliyor.

Neden yapay zeka kullanıldı?

Yapay zekaların kullanılma amacı, mevcut kombinasyonları makinelere öğreterek insanların aklına bu zamana kadar gelmemiş kombinasyonları da ortaya çıkarmak. Bu yöntem yalnızca viski sektöründe değil, birçok alanda kullanılabilecek.




Samsung, 12 GB’lık LPDDR5 Mobil DRAM’lerin Üretimine Başladı
Samsung, 12 GB’lık LPDDR5 Mobil DRAM’lerin Üretimine Başladı

Samsung, mobil pazarında 12 GB LPDDR5 mobil DRAM seri üretimine geçen ilk firma oldu. Koreli dev bu DRAM ile birlikte 5G’ye geçişi ve yapay zeka kullanımını kolaylaştırmayı amaçlıyor. ...

Eski Fotoğraf Makinelerine Uzaktan Kontrol Getiren İcat
Eski Fotoğraf Makinelerine Uzaktan Kontrol Getiren İcat

Dijital kameraları uzaktan kontrol etmek için çeşitli yöntemler vardır ancak bu yöntemler eski tip analog kameralarda işe yaramaz. Haberimize konu olan icat ise bu durumu ortadan...

Riot Games Logosunu Değiştirdi, Oyuncular Beğenmedi
Riot Games Logosunu Değiştirdi, Oyuncular Beğenmedi

League of Legends oyunuyla bildiğimiz Riot Games logosunu yeniledi. Yeni logo, oyuncu komünitesinin pek de hoşuna gitmişe benzemiyor. ...