Google, Bazı Eski Arama Özelliklerini Resmen Sonlandırıyor

Google, yeni arama konsolu üzerindeki çalışmalarına odaklanabilmek için bazı eski konsol özelliklerini resmi olarak kaldırdı.


Teknoloji ilerledikçe bazı özellikler kayboluyor, bazı özelliklerin yerine yenisi geliyor. Google’ın arama konsolu da yakın zamanda yenilenecek ve yepyeni özelliklere kavuşacak.

Google’ın eski arama konsolunun Mart 2019 itibarı ile kapanma sürecinin başlaması bekleniyor. Tarayıcı Hata Raporları ve API sistemden çıkarken, Google onların yerine yeni Google Arama Motoru’nda yeni bir rapor sistemi kullanacak.

Fatch as Google özelliği de yerini başka bir özelliğe bırakacak. Yeni tarayıcı URL denetleme aracı kullanacak. Yeni arama motorunda kullanıcı yönetimi de ortadan kalkıyor. Bu özelliğin işlevlerini, ‘Ayarlar’ özelliği kapsayacak. HTML tavsiyesi ise kaldırılırken yerine hiçbir özellik getirilmemesiyle dikkat çekiyor. Özellik ayarları da kalkarken, yerlerini alacak yeni teknoloji hala tartışılır durumda.

Android uygulama özelliklerine de yavaş yavaş veda ediyoruz. Google’ın tavsiyesi ise Firebase kullanmamız yönünde. Ayrıca Google’ın engellenen içerik uyarıları da kaybolurken yerlerini URL denetleme aracına bıkaracaklar.

Google mühendislerinin Twitter üzerinden yaptıkları açıklamaya göre, reddetme aracı hala tarayıcıda bulunuyor ancak konumu değiştirilerek gizlenmiş durumda.

Google şu anda, sahiplik haklarını nasıl yeni sisteme uyarlayabileceğini ve böylelikle insanların, sahip oldukları sayfa ve alan adları ile ilgili verileri kolayca elde edebilmesinin bir yolunu arıyorlar.




Microsoft, Stream'in Mobil Versiyonunu Güncelledi
Microsoft, Stream'in Mobil Versiyonunu Güncelledi

Microsoft, 2017 yılında Office 365 Video'nun yerine sunduğu Stream uygulamasının mobil sürümünü iOS ve Android için güncelledi. Yeni güncelleme ile birlikte Stream, çok daha işlevsel...

Tüm Zamanların En İyi 10 Linde Werdelin Saati
Tüm Zamanların En İyi 10 Linde Werdelin Saati

Linde Werdelin’i başlatma fikri, kurucu ortak Jorn Werdelin 1996’da bir kayak kazasında sırtını kırdığında ortaya çıktı – kötü bir fırtına sırasında kayboldu ve uçurumdan...

Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp ile İlgili Açıklama! 2021
Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp ile İlgili Açıklama! 2021

WhatsApp yapacağı yenilikle hem Elon Musk’ın hem de sosyal medyanın gündeminde. Yeni aldığı data siyaseti nedeniyle tenkitlen WhatsApp, pek çok ismin telefonundan kaldırılıyor. Baykar...