Apple II, Tam 42 Yıl Sonra Küllerinden Doğdu

MacEffects adlı bir girişim, başlattıkları Kickstarter kampanyası ile bundan tam 42 yıl önce piyasaya sürülen Apple II bilgisayara yeniden hayat verdi.


Apple II, Cupertinolu şirketin kalbindeki iki Steve, yani Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından ortaklaşa tasarlanan ilk Apple bilgisayarı olarak kabul ediliyor. Apple'ın ilk kez beş renkli elma logosunu kullandığı bilgisayarı olan Apple II, tam 42 yıl sonra küllerinden doğdu.

Daha önce Macintosh SE/30’u şeffaf bir yapıda yeniden üreten MacEffects adlı girişim, bu kez Apple II’ye el attı. Orijinal modeli tek bir vücutta toplayan MacEffects, ortaya şeffaf kasalı bir Apple II çıkardı. 

mac

MacEffects, bu efsanevi bilgisayara sahip olmak isteyen müşterilere, 175 dolarlık Apple II ve 195 dolarlık Apple II Plus olmak üzere iki model seçeneği sunacak. Kickstarter kampanyası toplam 29.000 dolar kazanmayı hedefliyor. Ekip, üretim maliyetlerinin iki katına çıkacağını söylüyor; ancak hedeflenen miktar, projenin devam etmesi için yeterli olacak. 

MacEffects, halihazırda ön sipariş aşamasında olan son Kickstarter'ları Macintosh SE/30 hakkındaki geri bildirimler ışığında, Apple II bilgisayara dayanan yeni bir kasa tasarımı yaptıklarını ifade ediyor. Ortaya çok özel bir ürün çıkardıkları için çok mutlu olduklarını belirten ekip, Apple II ve II Plus'ın sanatsal açıdan yorumlanmış bir kasa tasarımına sahip olduğunu söylüyor.

Tutkulu koleksiyonerleri tasarladıkları Apple II serisini satın almaya çağıran MacEffects, 29.000 dolarlık Kickstarter hedeflerine ulaşmak için herkesin desteğini bekliyor. Girişim, yeniden tasarladıkları Apple II serisini önümüzdeki yılın mart ayında satışa çıkarmayı planlıyor.




16 İnç MacBook Pro, Parçalarına Ayrıldı
16 İnç MacBook Pro, Parçalarına Ayrıldı

Apple'ın yeni MacBook Pro'su iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı. Parçalarına ayrılan MacBook Pro, Apple'ın teknik değişikliklerini gösteriyor fakat ekstra tamir edilebilirlik...

Devil May Cry 5’in Son Oynanış Videosu Yayınlandı
Devil May Cry 5’in Son Oynanış Videosu Yayınlandı

Capcom’un popüler serisi Devil May Cry’ın yeni oyunu olan Devil May Cry 5’in son oyun içi videosu yayınlandı. ...

Mobil Oyunlar İçin Görüntülü Konuşma Uygulaması: Bunch
Mobil Oyunlar İçin Görüntülü Konuşma Uygulaması: Bunch

Türk bir geliştirici olan Selçuk Atlı, geliştirdiği mobil uygulamayla, oyuncuların Discord’da yaşadığı benzer bir deneyimi mobil oyunlar için de yaşamasını istiyor. Yatırımcılar...