Ekran kaydedici programlar, oynadığınız herhangi bir oyunda veya bilgisayarınızı normal bir şekilde kullanırken,
Ekran kaydedici programlar, oynadığınız herhangi bir oyunda veya bilgisayarınızı normal bir şekilde kullanırken, ekran videosu kaydetme işlemini yerine getirir. Peki PC için eni iyi ekran kaydetme programı hangisi?
Bu sorunun cevabını sizlere verebilmek için bir değil tam 10 tane ekran kaydetme programını inceledik. Siz de bu programlardan dilediğinizi indirerek dilediğiniz ekran videosunu kaydedebilirsiniz.
Piyasada birçok ücretsiz veya ücretli ekran kaydedici programlar bulunuyor, ancak bu programların birçoğu bazı özelliklerden yoksun olsa da ücretsiz kullanıma izin veriyor.
Gelin şimdi hep birlikte, sizler için hazırladığımız en iyi 10 ekran kaydetme programı listemize daha yakından bakalım.
İçindekiler
En iyi ekran kaydetme programlarından biri olan ZDSoft Screen Recorder, kullanıcılara ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki seçenek sunuyor. Ücretsiz sürümü 30 gün denenebilen programı kullanabilmek için daha sonra belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.
ZDSoft Screen Recorder uygulamasını yükleyerek ister ekranınızın tamamını, isterseniz de seçeceğiniz belirli bir bölümünü kaydedebilirsiniz. Ayrıca ekranınızı kaydederken, farenizle istediğiniz bölgeyi çizebilir ve vurgu yapabilirsiniz.
Ekran kaydetme programları listemizin ikinci sırasında, özellikle Twitch yayıncılarından tanıyacağınız OBS programı yer alıyor. Twitch, YouTube ve daha birçok yayın platformunda profesyonel bir şekilde yayın yapmanızı sağlayan OBS, ekran kaydetmenize de olanak tanıyor.
OBS programının içinden kayıt için belirli pencereleri belirleyebilir ve kaydın kalitesini manuel olarak ayarlayabilirsiniz.
Ekran kaydedici programlar aramak yerine, zaten Windows 10’da önyüklü bir şekilde size sunulan Xbox Oyun Çubuğu’nu kullanabilirsiniz. Windows arama çubuğuna Xbox Game Bar yazarak veya Windows tuşu + G tuşlarına basarak söz konusu çubuğu aktif hale getirebilirsiniz.
Bu özellik sayesinde ister oyun oynarken isterseniz de diğer işlerinizle ilgilenirken ekran kaydedebilir ve aynı zamanda sesinizi de aynı anda kaydedebilirsiniz.
Listemizin 4. sırasında, özellikle oyuncuların sıkça başvurduğu ekran kaydetme programı Bandicam yer alıyor. Bandicam, ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürüme sahip.
Ücretli sürümde, kaydettiğiniz videolarda Bandicam logosu yer alıyor. Ücretli sürümde ise bu logo ortadan kayboluyor. Gerçek zamanlı çizim, webcam kaydı, oyun kaydı ve ekran kaydı gibi özellikler sunan Bandicam’ı indirip kendiniz deneyimleyebilirsiniz.
Windows ekran kaydedici programlardan bir diğeri ise Ezvid Screen Recorder. Kullanıcıların karşısına ücretsiz olarak çıkan Ezvid sayesinde kolayca ekranınızı kaydedebilir ve kaydettiğiniz videoları programın içinden YouTube gibi platformlara yükleyebilirsiniz.
Programda ayrıca, bazı video düzenleme araçlarında olmayan video düzenleme ve video hızı ayarlama gibi özellikler de bulunuyor. Ancak yine de profesyonel bir düzenleme istiyotsanız, başka programlara ihtiyacınız olacak.
Önerilen içerik: En iyi 10 video düzenleme programı -2020Icecream Screen Recorder, yine kullanıcılara ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüm sunuyor. Dilediğiniz pencereleri özel olarak kayıt altına alabileceğiniz program, kayıt sırasında çizimler yapmanıza ve görüntüyü yakınlaştırmanıza izin veriyor.
Icecream Screen Recorder, kullanıcılara sunduğu ücretsiz sürümde yalnızca WEBM formatında kayıt yapıyor ve 10 dakikaya kadar video kaydını destekliyor. Bu nedenle iyi bir ekran videosu kaydedici arayanlar, programın ücretli sürümünü satın alabilir.
Açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz ekran kaydedici program olan ShareX, 2007 yılından beri windows ekran kaydetme hizmeti sunuyor. Sharex, aynı zamanda yakalanan ekran görüntülerinin direkt Youtube’da paylaşılabilmesinin yanı sıra GIF olarak kaydedilebilmesini de sağlıyor.
Piyasadaki en iyi ekran kaydedici programlardan biri olan TinyTake, ne yazık ki birçok üstün özelliğini yalnızca ücretli sürümüne saklamış. Programın ücretsiz sürümü, yalnızca 5 dakikaya kadar ekran görüntüsü almanıza izin verirken, ücretli sürümde bu süre 2 saate kadar çıkabiliyor.
TinyTake’in ücretsiz sürümü kısa videolar için iş görse de daha fazla özellik istiyorsanız listemizdeki diğer ücretsiz ekran kaydedici programlara göz atabilirsiniz.
Eğer oyun videosu kaydetmek için bir programa ihtiyacınız varsa ve NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız, aradığınız programı bulmak için çok fazla uzağa gitmeyin.
NVIDIA’nın sunduğu oyun içi yer paylaşımı özelliği sayesinde, oyunlarda kolayca ekran videosu kaydedebilir ve sesinizi de kayıt altına alabilirsiniz.
Bu özelliği kullanabilmeniz için GeForce Experience programını açın, sağ üstteki ayarlar butonuna tıklayın ve “oyun içi yer paylaşımı” seçeneğine gelin.
NVIDIA oyun içi yer paylaşımı, varsayılan olarak oyun içinde ALT+Z tuşlarını kullanarak aktifleştirilebiliyor. Ancak dilerseniz ayarlar bölümünden bu kısa yolu değiştirebilirsiniz.
Ayrıca videonun kalitesi, ses yüksekliği ve bunun gibi birçok ayarı aynı bölümden ayarlayabilirsiniz.
NVIDIA oyun için ekran kaydının sistem gereksinimleri ise şu şekilde:
Tamamen ücretsiz ekran kaydetme programı olan iSpring Free Cam, video düzenleyicisi ile birlikte geliyor. Ekran kaydetme işleminin yanı sıra; video kesme ve birleştirme, arka plan gürültü azaltma ve özel ses efektleri gibi işlemleri de destekliyor.
Yalnızca VMW formatında videolar kaydedebileceğiniz program, zor zamanlarında yardımınıza koşuyor.
En iyi 10 ekran kaydetme programı listemizin burada sonuna geliyoruz. Kafanıza takılan herhangi bir soru varsa, ister yorumlarda isterseniz de sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Hoşçakalın ?
Ünlü pil üreticisi Energize, MWC 2019'da 18.000 mAh boyutunda bir bataryaya sahip akıllı telefonunu tanıttı. ...
Oyun dünyası tarafından uzun vakittir beklenen Cyberpunk 2077, 10 Aralıkta olaylı bir şekilde çıkışını gerçekleştirmişti. 7 sene önce ilk fragmanı ilanlan oyun, bir hayli hataya...
Google, Michigan Üniversitesi ve Adobe'daki araştırmacılar, videoların geleceğini 25 kareye kadar öngörebilen yapay zeka modeli geliştirdi. Araştırmacılar, bu sayede gelecekte daha...