Belirli Süre İnaktif Olan Microsoft Hesapları Kapatılacak

Microsoft’un açıklamasına göre, belirli bir süre inaktif kalan Microsoft ve Xbox hesapları, otomatik olarak kapatılacak ve bir daha açılamayacak.


Skype, Outlook, Xbox gibi çevrimiçi hizmetlere sahip olan Microsoft tarafından yeni bir haber duyuruldu. Microsoft yaptığı açıklamada Microsoft veya Xbox hesabınıza 2 sene boyunca erişim sağlamazsanız, hesabınız tamamen ortadan kaldırılacak.Bu durum, bir zamanlar hesap oluşturup şifrelerini veya hesabı çoktan unutmuş olan kişilerin işine yarayabilir ancak Microsoft'a bağlı Outlook hesabının şifresini unutmasına rağmen başka sitelerde kullanan kişiler için kötü olabilir

Şirketin dediğine göre bu politikanın uygulanmasına 30 Ağustos 2019 tarihinden itibaren başlanacak. Şirketin bu politikaya geçiş sebebi ise duplike ve ölü hesaplardan kurtulmak olduğu açıklandı. Microsoft, hesabınızı 2 yıl boyunca inaktif kalsa bile kapatılmamasının bir yolu olduğunu söyledi. Eğer hesabınızda aylık aboneliğiniz varsa veya bir şey satın aldıysanız bu süre uzuyor.

Şirket ayrıca bir hesabın içerisinde borç durumu varsa hesabın asla kapatılmayacağını söyledi. Bir veya daha fazla alt hesabı olan aile hesapları da alt hesap aktif olduğu sürece kapatılmayacak. Yani artık Xbox veya Microsoft hesabınızın kapatılmamasını istiyorsanız, ayda bir giriş yapmanızı tavsiye ederiz.




TikTok’un En Çok İzlenen Viral Videoları Açıklandı! 2020
TikTok’un En Çok İzlenen Viral Videoları Açıklandı! 2020

Sosyal medya uygulaması olan TikTok kendi uygulamasında en fazla izlenen viral videoları web sitesinde izah etti. Listenin başında ise Bella Poarch isimli kullanıcının “M to the B”...

Zoom'daki 3 Saatlik Erişim Sorunu Eğitimi Kaosa Sürükledi
Zoom'daki 3 Saatlik Erişim Sorunu Eğitimi Kaosa Sürükledi

Geçtiğimiz gün Zoom'da yaşanan 3 saatlik erişim sıkıntısı, ABD'de açılan yeni okullardaki eğitimi kaosa sürükledi. Özellikle eğitimciler Zoom'da yaşanan soruna plansız yakalandı.

Samsung Galaxy S10 Serisi Çıkış Tarihi
Samsung Galaxy S10 Serisi Çıkış Tarihi

Samsung Galaxy S10 serisinin tam olarak hangi tarihte çıkacağı ve piyasaya sürüleceği kesinleşti. ...