Apple Music'in Android Uygulamasına Chromecast Desteği Geldi

Popüler çevrimiçi müzik dinleme platformları arasında yer alan Apple Music, en sonunda Android cihazlar için sunduğu hizmetinin kapsamını da genişletmeye başladı. Uygulamaya yapılan yeni bir güncellemeyle Android cihazlarda Chromecast desteği sağlandı.


Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik dinleme platformlarından bir tanesi olan Apple Music, uzun bir aradan sonra Android cihazlar için Google Chromecast desteği sunmaya başladı. Yeni güncellemeyle birlikte Apple Music kullanan Android kullanıcıları, telefonlarından dinledikleri şarkıları Chromecast desteği olan televizyonlara ve Android TV’lere aktarabilecek.

2015 yılında çıkan Apple Music için ilk başlarda Android cihazlar ve Android platformlar çok da öncelikli değildi ve dolayısıyla nispeten daha basit güncelleme destekleriyle ilerlendi. Ancak kullanım alanını ve müzik hizmetini geliştirmek isteyen şirket artık Android platformlara da öncelik vermeye başlıyor.

Nasıl kullanılır?

Apple Music

Apple Music’in yeni işlevini kullanabilmek için Android 5.0 veya daha üst sürümleri kullanan bir telefona ya da Chromebook’a, uyumlu bir Chromecast cihazına veya Chromecast uyumlu Google Home veya Google Home Mini gibi bir cihaza gerek duyuluyor. Tüm bu kriterler sağlanıyorsa Android cihaz ile Chromecast’in ortak bir Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor.

Dinlediğiniz müziği aktarmanız için Apple Music uygulamasındayken Yansıt (Cast) simgesine tıklamak yeterli oluyor. Yeni simge görünmüyorsa, cihazınızdaki Apple Music uygulamasının son sürümünde olduğunu kontrol edin, eski bir sürümü kullanıyorsanız uygulamanızı güncelleyin.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Samsung Galaxy Note10'un Yeni Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı
Samsung Galaxy Note10'un Yeni Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

Koreli kaynaklardan dün aldığımız bilgi üzerine Galaxy Note10’un çıkış tarihinin 10 Ağustos olabileceğini bildirmiştik. New York’tan gelen yeni bilgilere göre tanıtım tarihi o...

Redmi Note 5A ve Redmi Note 5A Prime'a MIUI 10 Geldi
Redmi Note 5A ve Redmi Note 5A Prime'a MIUI 10 Geldi

Xiaomi, sunduğu güncelleme desteği ile sevilen bir firma. Şirket, daha önce açıklanan fakat sürekli ertelenen MIUI 10 Global'in stabil sürümünü Xiaomi Redmi Note 5A ve Redmi Note 5A Prime...

ADATA, Yeni SSD'sini Tanıttı
ADATA, Yeni SSD'sini Tanıttı

2001 yılında kurulan Tayvan merkezli ADATA Technology, üst düzey özelliklere sahip olan yeni SSD modelini duyurdu. Sürücü, saniyede 3.500 GB veri okuma ve 3.200 GB veri yazma hızına sahip. ...