OPPO, 25 Dakikada %100 Dolum Sağlayan 65W Şarjı Tanıttı

Çinli teknoloji üreticisi OPPO, geçtiğimiz haftalarda yeni ve daha hızlı şarj sistemi piyasaya süreceğini duyurmuştu. Reno Ace akıllı telefonlarla karşımıza çıkacak olan bu sistem resmen tanıtıldı ve 25 dakika içinde 4000 mAh'lik bir telefonun tamamen şarj olmasını sağlayacak.


Geçmişte cep telefonları geceden şarja bırakılır, sabah kalkınca açılırdı. Daha sonra Nokia’lar ve onların bitmeyen şarjları hayatımıza girdi. Akıllı telefonlar ile birlikte çok daha gelişmiş hale gelen cep telefonlarına batarya dayanmaz oldu. Haliyle cihazların batarya kapasiteleri artırıldı. 

Artan batarya kapasiteleri elbette ki daha hızlı şarjı da zorunlu hale getirdi. Son dönemde hemen her akıllı telefon üreticisinin bir hızlı şarj teknolojisine sahip olduğu biliniyor. OPPO ise bu konuda çıtayı biraz daha yukarı çeken firmalardan. Yeni şarj cihazının hızıyla adeta gövde gösterisi yapan firma, 65W kapasiteyle 25 dakikada tam dolum sağlayan şarj teknolojisini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak firma, bir de bir video yayınladı. SuperVOOC adlı bu şarj sistemi, 4000 mAh’lık bataryayı yarım saat içerisinde doldurdu. 

10 dakikada %50 doluluk 

oppo hızlı şarj

SuperVOOC, bahsi geçen videoda normal bir şarj cihazı ile karşılaştırıldı. Sadece 10 dakika içerisinde doluluk oranı 0’dan %50’ye ulaşan cihazın dolum süresi, yeni sistemin hızını da ortaya koydu. Reno’lar ile standart olarak gelen şarj cihazı, bu doluluk oranına ulaşmak için yarım saatten fazla zaman harcıyordu. Oppo Find X’in 50W’lık şarj cihazı ise 15 dakikaya ihtiyaç duyuyordu. 

OPPO, yeni süper hızlı şarj cihazının Reno Ace ile piyasaya sürüleceğini söylerken, Reno Ace’in ne zaman piyasaya çıkacağını ise açıklamadı. Yine de telefonun bu yıl sonuna kadar piyasaya çıkması hiç de şaşırtıcı olmaz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Kelime Dağarcığı Geliştirme Adına Her şey 2021
Kelime Dağarcığı Geliştirme Adına Her şey 2021

Kelime dağarcığı geliştirme için google’da arama yapıyorsanız şayet kelime dağarcığının ne manaya geldiğini bilmeniz gerekiyor. Bir ferdin kendisini en iyi izahı için...

DiRT Rally 2.0, Bu Yaz Oculus Rift VR Desteği Alacak
DiRT Rally 2.0, Bu Yaz Oculus Rift VR Desteği Alacak

Ralli oyunlarını sevenlerin merakla beklediği oyun DiRT Rally 2.0, 26 Şubat tarihinde Steam üzerinden satışa çıkacak. Oyunun geliştiricisi ve yayıncısı Codemasters, Twitter üzerinden...

POCO, gelecekteki telefonlar için yeni şeytan / melek logosunu ortaya koyuyor 2021
POCO, gelecekteki telefonlar için yeni şeytan / melek logosunu ortaya koyuyor 2021

POCO telefon markasının geleceği bir nevi Mad, ancak bir “iyilik duygusu” ile. Bu haftaki marka aktüellemelerine ait vesikalara göre, yeni logoları, bazıları iyi, bazıları kötü,...