FPS Oyunlarına Yeni Bir Soluk Getirmesi Beklenen Dikey Fare

FPS oyuncularının bir numaralı kontrol tercihi olan klavye + fare ikilisine yeni bir soluk katması beklenen dikey farenin bir de küçük tetik tuşu bulunuyor.


Oyun donanımları gün geçtikçe ilerliyor. Daha fonksiyonlu, daha hızlı fareler, mekanik ve meşhur tabiriyle ışıklı mışıklı klavyeler, gelişmiş ses mühendisliğine sahip kulaklıklar piyasayı doldurmuş durumda. Çinli üretici Ragnok ise fareleri FPS oyunları için yepyeni bir şekle büründürmeyi planlıyor.

Bu yeni dikey fare, his ve görünüş olarak bir tabanca kabzasına benziyor. Meşhur bir tabanca modeli olan Desert Eagle temel alınarak yapılan tasarım, üstünde tetik tuşu da barındırıyor. Ragnok, farenin görünüş ve his olarak oldukça gerçekçi olduğunu öne sürüyor. Cihaz bir fareden ziyade bir joysticki andırıyor.

Musegun adlı ürünün ana buton ön tarafında yer alıyor ve tıpkı bir silah tetiği gibi kullanılıyor. Fare tekerleği ise cihazın arka kısmında yer alıyor. Görünüş olarak cihaz sabit duruyormuş gibi gözükse de klasik fareler gibi hareket ettirilebiliyor.

Farenin desteklediği en yüksek hassasiyet ise 3200 DPI:

Farenin tasarımındaki amaç elbette ki ateş etmeyi içeren oyunlarda daha gerçekçi bir his üretmek. Yine de firma bu ürünün normal farelerden daha ergonomik olduğunu söylüyor.

Sağ ya da sol elle kullanılabilen, kablosuz bağlantıya sahip bu cihaz, 800 mAh yeniden şarj edilebilir pille çalışıyor. Mousegun, indiegogo üzerinden satışa çıkacak. Erken sipariş verenler ürüne 59 dolara sahip olabilecek. Ürünün piyasaya çıktığındaki fiyatı ise 118 dolar olacak.




PlayStation Plus ocak ayı ücretsiz oyunları 2021
PlayStation Plus ocak ayı ücretsiz oyunları 2021

Günümüzde konsol oyunlarının bir hayli pahalı satışa çıkması sebebiyle, markaların abınelik sistemlerine olan alaka daha fazla. Bu abonelik sistemlerinden biri olan PlayStation Plus,...

Samsung Galaxy S21 ön sipariş rezervasyonu başladı 2020
Samsung Galaxy S21 ön sipariş rezervasyonu başladı 2020

Samsung Galaxy S21 serisi telefonlar 14 Ocak’ta görücüye çıkmaya hazırlanıyor. Güney Koreli teknoloji devi, ön sipariş aracılığıyla yeni aleti garanti altına almak isteyenler için...

Görme Engelliler İçin Geliştirilen EyeSense Yenilendi
Görme Engelliler İçin Geliştirilen EyeSense Yenilendi

Türk Telekom tarafından görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilen EyeSense uygulaması, kullanıcıların etrafındaki nesnelerin renklerini öğrenmelerini...