Samsung, Artık Daha Çevre Dostu Paketler Kullanacak

Samsung’un elektronik departmanına ait ürünler, bundan sonra geri dönüştürülmüş ve biyolojik kağıt kullanılarak imal edilecek.


Şirketlerin çevre duyarlılıklarını göstermek adına yaptıkları pek çok hamle var. Onlar da yaşayabileceğimiz bir ortam kalmaması halinde başımıza gelecek felaketin farkında. Bu yüzden de ellerinden geleni yapıyorlar.

Samsung’un elektronik departmanı, yeni sürdürülebilirlik politikalarını açıkladı. Buna göre firmanın telefonlar, tabletler ve giyilebilir ürünler için kullanacağı paketler değiştirilecek.

Artık telefon ve aksesuarların içinde yer aldığı kalıp plastikten yapılmayacak. Onun yerine katlı karton kullanılacak. Aksesuarlar çevre dostu materyallere sarılacak. Samsung şarj aletleri bile artık daha mat renkte uçlara sahip olacak. Böylece firmanın uç kısımlar için plastik koruyucu film kullanması gerekmeyecek.

Televizyonlar, buzdolapları, çamaşır makineleri ve diğer mutfak ürünleri artık standart plastik poşetlerle teslim edilmeyecek. Genellikle sebze kabukları, şeker pancarı ya da mısır koçanı gibi malzemelerden elde edilen biyoplastik poşetler ya da geri dönüştürülmüş plastikten üretilen poşetler kullanılacak.

Samsung’un yeni kağıt stratejisi paketlerde ve kılavuzlarda çevre dostu malzeme kullanmayı içeriyor. Paketlemedeki bu değişimlerin 2019 yılının ikinci yarısında başlaması bekleniyor.




Yonga Kıtlığının 2022’ye Kadar Sürmesi Bekleniyor! 2021
Yonga Kıtlığının 2022’ye Kadar Sürmesi Bekleniyor! 2021

Dünya çapındaki çip kıtlığının yakında biteceğini mi umuyorsunuz? Ne yazık ki, arzdan çok daha ağır olan mevcut talebin üç veya dört çeyrek daha sürmesi, hemen peşinden...

Reynmen'in Derdim Olsun Şarkısının Klibi Çalıntı mı?
Reynmen'in Derdim Olsun Şarkısının Klibi Çalıntı mı?

Reynmen olarak bilinen Yusuf Aktaş, YouTube'a 2 ay süreyle hiç video yüklememiş, ardından çıkardığı Derdim Olsun şarkısı ile YouTube Türkiye'de rekorlar kırmıştı. Fakat şarkının...

Redmi Note 9 Pro 5G Resmi Çizimi Yayınlandı
Redmi Note 9 Pro 5G Resmi Çizimi Yayınlandı

Redmi , Perşembe günü üç Redmi Note 9 serisi akıllı telefonu piyasaya çıkacak . Redmi Note 7, Samsung GM1 48 megapiksel kamera ve onun halefi olan ilk telefon olma vasfına sahip, yani...