Amazon Echo, Bir Cinayeti Aydınlatmaya Yardımcı Olabilir

Amerika’nın Florida eyaletinde bir kadının ölümünü araştıran güvenlik görevlileri, Amazon’un akıllı cihazı Echo’nun kadının ölümüne neden olan durumları ortaya çıkarmaya büyük yardımcı olacağına inanıyor.


43 yaşında olan Reechard Crespo isimli şahıs, 32 yaşındaki kız arkadaşı Silvia Galva’yı temmuz ayında öldürmekle suçlandı. İddialara göre Galva, çiftin Güney Florida’daki Hallandale Plajında bulunan evlerinde erkek arkadaşıyla çıkan kavganın ardından cinayete kurban gitti.

Florida polisi, çiftin evlerinde bulunan Amazon Echo akıllı asistanının çift arasındaki iddia edilen tartışma hakkında kritik bilgiler içerebileceğini ve bu tartışmayı komple kayıt altına aldığını düşünüyor.

Crespo, cinayeti kendisinin işlemediğini belirtiyor

amazon echo cinayeti çözebilir

Güney Florida’daki Sun Sentinel gazetesinde yer alan bir polis raporuna göre, yatağın başında 30 santimlik, mızrağa benzer metal motifler vardı ve Silvia Galva erkek arkadaşıyla kavga ederken bu metal mızrak vücuduna saplandı. Crespo, bu durumun kasıtlı olmadığını ve kavga anında anlık gelişen bir olay olduğunu söylüyor.

Crespo, verdiği ifadede kız arkadaşını yataktan çıkarmaya çalışırken bir anda bir ses duyduğunu ve arkasını döndüğünde kız arkadaşının göğsüne metal mızrağın girdiğini belirtti. Crespo, ayrıca polise tesiste bir arkadaşına 911'i aramasını söylemeden önce "çok kötü olmadığını umarak" kız arkadaşının göğsünden bıçağı çıkardığını da söyledi.

Amazon Echo, cinayeti aydınlatabilir

amazon echo

Polis, Crespo’nun ifadelerine tam inanmamış olacak ki daha fazla delil toplamak istiyor. Hallandale Beach Polis Departmanı sözcüsü Çavuş Pedro Abut, Sun Sentinel gazetesine yaptığı açıklamada, ortamda bulunan Amazon Echo’nun ses kayıtlarını aldıklarını ve elde ettikleri bilgileri analiz etme sürecinde olduklarını söyledi. Crespo, kefaletle 65.000 dolar (yaklaşık 371.000 TL) karşılığında serbest bırakıldı.

Geçmişte olduğu gibi, Amazon, ‘yasal olarak geçerli ve bağlayıcı bir emir’ tarafından zorunlu kılınmadıkça müşteri bilgilerini vermediğini ve aşırıya kaçan uygunsuz taleplere karşı koyduğunu vurguladı.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Çinli Yapay Zeka, Kaybolan Köpekleri Burun İzleriyle Buluyor
Çinli Yapay Zeka, Kaybolan Köpekleri Burun İzleriyle Buluyor

Evcil hayvanlarımız, bizler için oldukça önemli. Onların başına bir şey geldiğinde, tıpkı ailemizden birisine kötü bir şey olmuş gibi hissederiz. Çin merkezli yüz tanıma...

İsimleriyle 'Beyin Yakan' 10. Nesil İşlemcilerini Duyurdu
İsimleriyle 'Beyin Yakan' 10. Nesil İşlemcilerini Duyurdu

Intel, yeni Ice Lake isimli işlemcilerini duyurdu. 10. nesil işlemcisinde özelliklerin yanı sıra isim konusunda da değişikliğe giden Intel, çok farklı bir isim sistemini yeni işlemcilerine...

Vikings 6. Sezon Hakkında Bilinen Her Şey
Vikings 6. Sezon Hakkında Bilinen Her Şey

Sevilen dizi Vikings’in 6. ve final sezonu için ilk fragman yayınladı. Peki, popüler serinin yeni sezonu ne zaman çıkacak? Oyuncu kadrosu nasıl olacak? Vikings’in 6. sezonunu çevreleyen...