Microsoft Office 365 İçin 4 Ücretsiz Alternatif

Microsoft’un bulut temelli ofis yazılımı olarak geliştirdiği Microsoft Office 365 dünya çapında çok büyük popülerliğe sahip. Ancak bu, Office 365 kullanmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Ücretsiz Office 365 alternatiflerini bir araya getirdiğimiz yazımıza hoşgeldiniz.


Office 365, yılların efsanesi Microsoft Office programlarının son dönemde vücut bulmuş hali. Microsoft ekosistemine dahil bir ürün olduğu için, Microsoft Office 365 aracılığıyla bir Word dosyası oluşturmak, bu dosyayı OneDrive’da depolamak ve aynı dosyayı Word Online üzerinden açmak mümkün.

Günümüzde, doküman odaklı uygulamaların hiçbiri bu kadar geniş kapsamlı bir kullanım ağı sunmuyor. Zaten Microsoft da bunun farkında olacak ki, Google Dokümanlar gibi ücretsiz kullanılabilen alternatifler olmasına rağmen Office 365’i fiyatlandırıyor.

Ancak bu tarz işlemler için ücret ödemek istemiyor ya da farklı bir program kullanmak istiyorsanız, seçebileceğiniz farklı alternatifler mevcut. Bizler de Microsoft Office 365 ile rekabette bulunan uygulamalardan oluşan bir liste hazırladık. Dilerseniz mobil uygulama bazında alternatifler için buraya tıklayabilirsiniz. 

Microsoft Office 365 alternatifi olan ücretsiz programlar:

Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar:

google dokümanlar

Microsoft ve Google’ı ofis yazılımları tarafında karşılaştıracak olursak, Google’ın öne geçebildiği birçok nokta var. Bu noktalardan bir tanesi, sesinizi kullanarak yazı yazabilmek. Klavye ile yazmak her ne kadar daha doğru sonuçlar verse de yazı yazma tarafında klavye zorunluluğunun ortadan kalkması bazen büyük bir rahatlık veriyor.

Google Dokümanlar, araştırma yazısı yazmak isteyenler için Microsoft Word’den daha kullanışlı. Bunun sebebi genel anlamda Google Dokümanlar’da bulunan şablonların bu amaca daha iyi hizmet etmesi. Ancak tablo bakımından Microsoft Excel, Google E-Tablolar’dan daha kullanışlı.

Google Slaytlar ve Microsoft Powerpoint arasında ise karar vermek zor. İki yazılım da birbirlerine oldukça yakın ve aynı derecede iyi diyebiliriz. Yani Office 365 mi yoksa Google hizmetlerini mi kullanacağınıza karar vermek için şu soruyu cevaplamanız gerekiyor: Bu yazılımlara tablo hazırlamak için mi yoksa yazı yazmak için mi ihtiyacınız var?

Zoho Office:

zoho office

Zoho, diğer çevrimiçi ofis yazılımları arasında en canlı arayüzlerden birine sahip. Yazılımın arkasındaki şirket çok uzun zamandır bu işi yapıyor. Bu yüzden de yarattıkları yazılımların kullanışlı ve güzel görünüyor olması şaşırtıcı değil. Tabii bu güzellik bazen yavaşlıklara sebep olabiliyor.

Zoho’nun sunduğu Word alternatifi Zoho Writer, en az Google Dokümanlar ya da Word Online kadar iyi. Hatta belki daha iyi bile denilebilir. E-Tablo uygulaması Zoho Sheet ve slayt uygulaması Zoho Show ise kullanıcıların arayabileceği neredeyse her özelliğe sahip. Hatta Zoho Show, en iyi Powerpoint alternatifleri arasında gösteriliyor.

Zoho’nun en güzel yanlarından biri ise, 25 kişilik gruplara kadar ücretsiz olarak hizmet veriyor olması. Bu yüzden ufak sayılabilecek ekipler için harika bir alternatif olabilir. Son olarak, Zoho hizmetlerinin Microsoft Office dosyalarıyla tamamen uyumlu olduğunu söyleyeyim. Google hizmetlerinde ise böyle bir şansınız yok.

iWork for iCloud:

iwork for icloud

Apple’ın ürünleri bildiğiniz üzere genellikle sadece ve sadece Apple cihazlarından kullanılabilir. Ancak bu durum iWork’te farklı bir şekilde işliyor. iWork kullanmak için hiçbir şekilde Apple cihazı kullanıyor olmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken, bir Apple ID kullanmanız.

Tabii söylemiş olalım, iWork en iyi performansını bir iMac’e ya da MacBook’a yüklendiği zaman veriyor. Ancak tarayıcı üzerinden çalışan sürümünde çıkartılmış bir özellik bulunmuyor. Yani Pages, Numbers ve Steve Jobs’ın sunumlarını hazırlarken kullandığı Keynote uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Son olarak, iWork’un yalnızca temel düzeyde kullanılmaya uygun bir yazılım olduğunu söyleyelim. Eğer karmaşık Excel tabloları ya da bol bol araştırma gerektiren yazılar hazırlayacaksınız, seçiminizi listemizde bulunan diğer alternatifler arasından yapmanızda fayda var.

Microsoft Office Online:

office online

Eğer Microsoft Office uygulamalarına çok aşinaysanız, alışkanlıklarınızdan vazgeçmek istemiyorsanız, Office Online tam bu noktada yardımınıza koşuyor. Bu hizmet içerisinde Word, Excel, Powerpoint ve OneNote uygulamalarına tarayıcı üzerinden erişebiliyorsunuz. Tabii ki de hepsini ücretsiz olarak kullanıyorsunuz.

Bu sayede bilgisayarınızda yüklü olan Microsoft Office programları ve Office Online arasında veri kaybı yaşamadan kolayca aktarım yapabiliyorsunuz. Tüm bunların yanında, aşağı yukarı bütün önemli özelliklere sınırsız erişiminiz oluyor. Bu yüzden başka maceralara atılmadan önce, Office’in ücretsiz hali nasıl kendiniz kontrol edebilirsiniz.

Office uygulamalarını parayla satmaktan asla vazgeçmeyen Microsoft’un neden böyle bir atılım yaptığını anlamak zor değil. Özellikle Google gibi güçlü bir rakip ücretsiz alternatifler sunmaya başlayınca, açıkçası başka şansı kalmadı bile diyebiliriz. Sonuçta ücretsiz ve kaliteli olan bir ürünü kim kullanmaz?

Office 365 alternatiflerini neden tercih edebilirsiniz?

office 365

Microsoft Office ve benzeri programlar, yazı yazmak, tablo oluşturmak ve slaytlar hazırlamak için kullanılıyor. Bu tarz dosyalar genellikle iş ve okul gibi yerlerde kullanılmaz üzere hazırlandığı için, profesyonelce hazırlanmaları gerekiyor. Profesyonellik tarafında ise genellikle uygulamaların yardımı alınıyor.

Ancak bazen, kendi bilgisayarınızı kullanmanın mümkün olmadığı durumlarda bu tarz dosyalar oluşturmak gerekebiliyor. Office 365 ve benzeri uygulamalar bulut tabanıyla çalıştığı için her türlü cihazdan erişim sağlamanıza yardım ediyor. Sonrasında ise düzenlemek istediğiniz dosyalarınızı kolayca düzenleyebiliyorsunuz.

Bu arada Office 365, öğrenciler tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bir öğrenci olarak Office 365 giriş işlemi yapmak için tek yapmanız gereken, buraya tıklayarak e-posta adresinizi girmek ve programa katılmak için uygun olup olmadığınızı öğrenmek. Office 365’i ücretsiz kullanmanız için, okulunuzun Office Education sürümü kullanıyor olması gerek.

Yine de ben aslına sadık olurum diyenler için güncel Microsoft Office 365 fiyatları:

office 365 fiyatları

Office 365 iş yeri kullanımı ve bireysel kullanım için ikiye ayrılmış fiyatlara sahip. Eğer bireysel kullanım için satın alacaksanız, fiyatlar yıllık 409,99 TL’den açılıyor. Eğer iş için değil ama toplu kullanım için alacaksanız, toplamda 6 kişiye kadar kullanıma izin veren 539,99 TL’lik paketi seçebiliyorsunuz.

İş yeri kullanımı içinse aylık 28 TL’den satılan Office 365 İş Başlangıç, aylık 46,20 TL’den satılan Office 365 İş ve aylık 70 TL’den satılan Office 365 İş Ekstra paketlerinden dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Office 365 kullanırken Outlook, Word, Excel ve Powerpoint’in son sürümlerini kullanmak istiyorsanız, İş ya da İş Ekstra paketlerini seçmeniz gerekiyor.

Peki sizin kullandığınız ve önerdiğiniz Microsoft Office 365 alternatifleri var mı? Eğer varsa yorumlarda belirtebilirsiniz, görüşmek üzere :)




BTK, Sertifikalı Siber Güvenlik Eğitimi Vereceğini Açıkladı
BTK, Sertifikalı Siber Güvenlik Eğitimi Vereceğini Açıkladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sertifikalı siber güvenlik eğitimi vereceğini duyurdu. 2-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan eğitime, 18 yaşından büyük olan...

Görme Engelliler İçin Geliştirilen EyeSense Yenilendi
Görme Engelliler İçin Geliştirilen EyeSense Yenilendi

Türk Telekom tarafından görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilen EyeSense uygulaması, kullanıcıların etrafındaki nesnelerin renklerini öğrenmelerini...

Google Chrome, Multimedya Tuşları Desteğine Kavuşuyor
Google Chrome, Multimedya Tuşları Desteğine Kavuşuyor

Chrome kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir özellik, tarayıcının bir sonraki sürümüyle beraber geliyor. Chrome 73, kullanıcıların dizüstü ve masaüstü klavyelerinde bulunan...