Zimambve, İkinci Bir Emre Kadar İnterneti Yasakladı

Zimbabve genelinde süren protestolar sonrasında, ülkenin en büyük internet servis sağlayıcısı Econet Wireless, hükümetten gelen emir sonrası interneti kapattı.


Zimbabve'de birbiri ardına gelen akaryakıt zamları sonrası halk sokaklara dökülmüş ve ülke genelinde tam 3 bin kamu çalışanının işten çıkarılması sonrası ortalık iyice karışmıştı. Anlaşılan o ki Zimbabve'de sular uzun süre durulmayacak.

Halkın sokaklara indiği ülkede, internet servis sağlayıcıları arasında en çok aboneye sahip olan Econet Wireless, hükümetten gelen emir sonrası internetin fişini çekti. Econet yetkilileri, yaşanan gelişmeyi "Avukatlarımız, mahkeme aksi bir karar verene kadar talimata uymamız gerektiğini belirtti." şeklinde duyurdu.

Hükümet yetkilileri alınan bu kararla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, hükümetin bu kararı alırken polis kuvvetlerinin göstericilere uyguladığı şiddete ilişkin materyallerin yayılmaması amacı taşıdığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde de benzer bir durum yaşayan Zimbabve'de, Facebook, YouTube, WhatsApp ve Twitter gibi bütün sosyal medya ve iletişim araçlarına engel getirilmişti.




Efsaneler Efsanesi Contra Oyunu PlayStation 4'e Geliyor
Efsaneler Efsanesi Contra Oyunu PlayStation 4'e Geliyor

Oyun tarihinin en ikonik arcade oyun serilerinden biri olan Contra, yeni bir sızıntıya göre PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch'e geliyor. ...

Marvel Dizisi The Punisher Geri mi Dönüyor?
Marvel Dizisi The Punisher Geri mi Dönüyor?

The Punisher, Disney’in kendi yayın servisini kurması nedeniyle Netflix’te iptal edilen Marvel dizilerinden biri olmuştu. Seride Frank Castle ya da diğer ismiyle Punisher rolünde...

KZ'nin Türkiye'deki Tek Resmi Online Satıcısı Teknostore
KZ'nin Türkiye'deki Tek Resmi Online Satıcısı Teknostore

Teknostore, son zamanlarda fiyat/performans kulaklık piyasasını domine eden marka KZ’nin Türkiye’deki tek resmi online satıcısı oldu. ...