AMD, Güvenlik Açıklarına Karşı Korumalı

Geçtiğimiz günlerde Intel yongalarını vuran açıklık sorunları, AMD için bir gövde gösterisi haline geldi.


Araştırmacılar, Spectre ve Meltdown’ın yanı sıra CPU’yu etkileyen yeni açıklar buldu: ZombieLoad, RIDL & Fallout ve Store to Leak Forwarding. Bunlar ayrıca MDS açıklıkları olarak da biliniyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ZombieLoad, gücünü Intel’den alan bilgisayarları tehlikeye atmıştı. Intel’in rakibi AMD, sitesinden yaptığı açıklamada yongalarının, bu tür problemlere bağışıklığının olduğunu söyledi.

Intel için kötü haberler sadece burada da bitmedi. Linux uzmanı bir site olan Phoronix, yamaların performansını etkilediğini gösterdi. Yüklenen yeni güncellemelerle birlikte Intel bilgisayarlar ortalamadan %16 daha yavaş çalışmaya başladı.

Şirket için işleri daha da kötüye götüren şey ise Apple ve Google’ın Intel kullanıcılarına, Intel yongalarındaki hyper threading teknolojisini tamamen kapatmalarını tavsiye etmeleri oldu. Intel kullanıcıları sıkıntılar yaşarken, AMD yongaları bu hataların düzeltilmesi için yamalara ihtiyaç durmadı.

Tüm bu yaşananların zamanlaması da Intel’i oldukça olumsuz etkiledi. Şirketin en büyük rakibi AMD, yüksek teknolojili 7 nm yongalarını hem bilgisayarlar hem de sunucu uygulamaları için çıkaracak. AMD, son teknolojiyle gelirken Intel’in hâlâ 14 nm teknolojisini kullanıyor olması da şirketin eksi hanesine yazılacak.

Tüm bunları üst üste koyunca, kısa vadede AMD’nin yonga satışlarında Intel’e ağır bir darbe vurması oldukça muhtemel görünüyor.




Hitman 2'nin Eylül Ayı Yol Haritası Yayınlandı
Hitman 2'nin Eylül Ayı Yol Haritası Yayınlandı

Eylül ayı yol haritası açıklanan Hitman 2'de yapılacak güncellemeler merak konusuydu. Yayınlanan videoyla heyecan verici hikâyenin artık bir sonuca bağlanacağı açıklandı. ...

İnfinity-V Ekranı Galaxy A10e Duyuruldu
İnfinity-V Ekranı Galaxy A10e Duyuruldu

Samsung Galaxy A serisinin yeni cihazı Samsung Galaxy A10e bugün tanıtıldı. ...

Huawei'nin uygun fiyatlı en iyi 5 telefonu - 2020
Huawei'nin uygun fiyatlı en iyi 5 telefonu - 2020

Uygun fiyatlı Huawei telefon arayan okuyucularımız için yeni bir liste hazırladık. Şimdi sizlerle paylaşacağımızUygun fiyatlı Huawei telefon arayan okuyucularımız için yeni bir liste...