Steam, Yeni Özelliğiyle Sevdiğiniz Oyunları Anlayacak

Steam, son güncellemesinde platforma yeni bir özellik ekledi. Bu özellikle birlikte kullanıcıların sevdiği oyunları anlamaya çalışan Steam, kullanıcılarına bu doğrultuda tavsiyelerde bulunabilecek.


Oyun denince akla ilk gelen platform muhtemelen Steam’dır. Epic Games gibi yeni platformların ortaya çıkmasıyla birlikte iyice kızışan platformlar savaşında Steam, kendini sürekli olarak yenileyerek kullanıcılarını elinde tutmak istiyor. Bu doğrultuda ilerleyen Valve, kullanıcılarını düşünerek Steam platformuna yeni bir özellik ekledi.

Yeni gelen özellikten önce Steam, size bir oyun önerdiğinde bu oyun hakkında tavsiye görmek istemiyorsanız tek çareniz oyunla ilgili haberleri “yok saymaktı”. Bunun içinse oyunun mağaza sayfasına gidip manuel bir şekilde bu özelliği devreye sokuyordunuz.

Steam

Ancak durum bazen daha karmaşık olabiliyor. Örneğin, oyunu daha önce oynamış olabilirsiniz ve onunla ilgili haberler veya tavsiyeler görmek istemeyebilirsiniz, ancak oyunla ilgili tavsiyeleri yok saydığınızda Steam algoritması, bu oyunu beğenmediğinizi düşünüp size beğenebileceğiniz benzer oyunlar hakkında tavsiye yapmayı ve haber vermeyi tamamen kesiyordu.

Yeni Özellik: “Farklı Bir Platformda Oynanmış”

Steam Yeni Özellik

Bu özellikle birlikte, öncesinde farklı bir platformda oynadığınız oyunu, Steam’e başka bir platformda oynadığınızı bildirerek yok sayabiliyorsunuz. Ancak bunu yaptığınızda, önceki “yok say” özelliğinin aksine oyunla ilgili haberler ve benzer oyun tavsiyeleri almaya devam edebiliyorsunuz. Steam, bu sayede algoritmasını tek tip “siyah-beyazlıktan” çıkarıp “grileri” de araya eklemeyi başarmış gibi görünüyor.

Valve yetkilisi Alden Kroll, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yeni özellikle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Kroll’a göre bu özellik sayesinde artık verilen geri bildirimler Steam’in “interaktif tavsiye aracını” geliştirmesine yardımcı olacak ve Steam oyunun dikkatinizi çektiğini bilecek.




Photoshop, Yapay Zeka Destekli Doku Panelini Duyurdu
Photoshop, Yapay Zeka Destekli Doku Panelini Duyurdu

Yapay zeka destekli Photoshop paneli Infinite Texture piyasaya sürüldü. Oldukça güçlü bir renk derecelendirme aracı olan Infinite Texture, tam 10.000 dolar değerinde bir doku kütüphanesine...

Toplam Değeri 65 TL Olan 5 Ücretsiz Android Uygulama
Toplam Değeri 65 TL Olan 5 Ücretsiz Android Uygulama

Her hafta farklı tarzdaki kısa süreliğine ücretsiz oyun ve uygulamaları derlemeye çalıştığımız uygulama listemizin bu haftaki yazısında işinize yarayacak birçok uygulamayı...

Güneş ve Pigment Lekeleri Nasıl Geçer?
Güneş ve Pigment Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş ve Pigment Lekeleri Nasıl Geçer? Sık sık güneşe mi çıkıyorsunuz? Yoksa yıllardır solaryumun altında mı uzanıyorsunuz? Bunun sonuncunda yüzünüzde ve vücudunuzda pigment ve...