Google, Chrome 77'yle Karanlık Modu Sorunsuz Hale Getirecek

İnternet tarayıcıları da yavaş yavaş karanlık moda geçiş yapıyor. Geliştirilen algoritmalar sayesinde her internet sitesi, karanlık moda uyumlu hâle getirilip kullanıcı önüne sunulabilecek. Çalışmalarına ara vermeksizin devam eden Google ise karanlık modda oluşan sorunları bir bir düzeltmeye devam ediyor.


Son zamanların en büyük trendi olan karanlık mod için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bazı geliştiriciler, kendi platformlarına karanlık mod seçeneğini getirirken Apple ise karanlık moda uyumlu bir uygulama geliştirme arayüzü üreterek geliştirilen tüm uygulamaların karanlık moda uyumlu olmasına yönelik büyük bir adım attı.

Google ise en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Chrome'un yeni sürümü ile karanlık modun çalışma şeklini iyileştiriyor. Chrome'un beta sürecinin yürütüldüğü Chrome Canary'nin 77. sürümüne gelen güncelleme ile fotoğrafların ters renge dönme sorunu ortadan kalkıyor.

Chrome'un karanlık modu, yüksek oranla iyi çalışıyor ancak bazı sayfalarda bulunan fotoğrafların koyu renkli kısımları, karanlık mod aktif edildiğinde beyaza dönüyor. Hatanın farkında olan Google ise yeni sürüm ile bu sorunu ortadan kaldırıyor ve başarılı internet tarayıcısı Google Chrome'u çok daha kararlı hâle getiriyor.

Aşağıdaki görselin sol kısmı, eski Chrome sürümünün karanlık moduna sahipken sağ taraftaki görüntü ise Chrome'un yeni 77 sürümünden alınma. Aynı sayfada denenen Chrome, yeni sürümünde karanlık mod aktifken fotoğraflarda herhangi bir sorun çıkarmıyor.

Yaşanan gelişmelere rağmen Google, karanlık moda sahip Chrome sürümünün bir süre daha beta sürecinde kalması gerektiğini söylüyor ve son kullanıcıya yayınlanacak olan stabil sürüm için ne yazık ki herhangi bir tarih vermekten geri kalıyor.




Resident Evil 2: Remake Demosunu Neredeyse Kimse Bitirememiş
Resident Evil 2: Remake Demosunu Neredeyse Kimse Bitirememiş

Capcom'un ilginç bir strateji güderek 30 dakika ile sınırladığı Resident Evil 2: Remake demosu oyunculara iyi gelmemiş gibi görünüyor. ...

Google Instant Tethering, Daha Fazla Telefonu Destekliyor
Google Instant Tethering, Daha Fazla Telefonu Destekliyor

Teknoloji devi Google, mobil veri paylaşımını inanılmaz derecede kolaylaştıran Instant Tethering özelliğini daha fazla akıllı telefon ve Chromebook'a getiriyor. ...

AMD'nin Planları Arasında Hâlâ Threadripper'lar Bulunuyor
AMD'nin Planları Arasında Hâlâ Threadripper'lar Bulunuyor

Threadripper'ların ömrünün sonuna geldiği hakkındaki dedikodular ve söylentiler şirketin CEO'su tarafından yalanlandı. ...