Telegram Nedir? Telegram Güvenilir mi? 2021

Telegram Nedir? Telegram Güvenilir mi? 2021

WhatsApp’ın rakibi olan Telegram, iOS ve Android uygulamaları mevcuttur. WhatsApp saklılık aktüellemesi sonrası gelen WhatsApp sözleşmesi sebebiyle kullanıcılar Telegram indirmeye başladı. Telegram nedir? Telegram güvenli mi?

Whatsapp uygulaması bildiğiniz üzere chat uygulamaları arasında baya popüler. Telegram uygulaması da Whatsapp’a ve diğer anlık chat uygulamalarına  rakip olarak geliştirildi. Telegram, hem ülkemizde hem de dünyada kullanıcı sayısı açısından büyümeye devam ediyor. Yeni uygulamaları tecrübe etmek isteyen teknoloji meraklıları ise Telegram nedir, ne işe fayda, Telegram nasıl kullanılır ve özellikleri nelerdir araştırıyor. Peki Telegram nedir? Telegram emin mi? Teferruatlar yazımızda…

TELEGRAM NEDİR?

WhatsApp’ın ve diğer anlık chat uygulamalarının rakibi olarak gösterilen Telegram, aylık 400 milyon aktif kullanıcısı olan fiyatsız anlık iletileşme uygulamasıdır. Anlık iletileşme uygulaması olan Telegram, saklılık ve güvenlik konularında güven veren bir uygulamadır. Mobil ve masaüstü kullanıma imkan sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Telegram ilerde çok popüler olması kaçınılmaz, bu sebeple aza olup, isminiz ve soyadınız kapılmadan almanızı öneriyoruz.  Ağustos 2013’te Rus yazılımcı Pavel Durov tarafından buluş edilen ve geliştirilen Telegram, çoklu platform desteği sunuyor ayrı olarak oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü iletileşme uygulamasıdır. Telegram bugüne kadar 500 milyondan fazla kişi tarafından indirildi ve takriben olarak 7 milyona yakın beğeni aldı.

TELEGRAM GÜVENİLİR Mİ? GÜVENLİ Mİ?

Telegram, WhatsApp’ın aksine kesintisiz eşitmeye sahip bulut tabanlı bir iletileşme aracıdır. Netice olarak, iletilerinize tabletler ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere aynı anda birkaç aletten ulaşabilir ve her biri 2 GİGABYTE’a kadar sınırsız sayıda resim, video ve dosya (vesika, zip, mp3 vb.) paylaşabilirsiniz. Ve tüm bu verileri aletinizde gizlemek istemiyorsanız, her vakit bulutta gizleyebilirsiniz.

Telegram, çoklu data merkezi altyapımız ve şifrelememiz sayesinde çok daha hızlı ve güvenlidir. Üstelik Telegram’da özel iletileşme fiyatsızdır ve fiyatsız kalacaktır. Sonsuza kadar reklam yok, abonelik fiyatı yok.

API’miz açıktır ve geliştiricilerin kendi Telegram uygulamalarını oluşturmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrı olarak, herkesin Telegram için özel araçlar oluşturmasına, rastgele bir hizmeti entegre etmesine ve hem de dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılardan ödemeleri kabul etmesine imkan tanıyan geliştiriciler için bir Bot API platformuna da sahibiz.

Hem WhatsApp hem de Telegram uçtan uca şifreleme özelliğine sahipti ancak son kontrat sonrası bu özelliğin ne olacağı bilinmiyor. Telegram sohbetlerinde ise iletiler şifreli.

WhatsApp, Signal şifrelemesini kullanırken Telegram bunun için MTProto metodunu kullanıyor. MTProto’da da rastgele bir güvenlik açığı bulunmamasına karşın uzmanlar bilinen bir protokolün daha emin olduğunu müdafaa ediyor.

Telegram’da sohbetleri PIN Kodu ve şifre savunabiliyor. WhatsApp ise bu açıdan bir adım geride.

WhatsApp normal kullanımda daha güvenli olsa da Telegram’ın özel sohbetleri, saklı mod klavyesi ve isteğe bağlı güvenlik tabakası bir adım öne çıkıyor. Kendi kendini imha eden iletiler ve ekran görüntüleri de WhatsApp’ı bu rekabette geri düşürüyor.

WhatsApp’ın saklılığıyla alakalı belirleyici bir nokta da kullanıcı hesaplarının telefon numaralarıyla ilişkili olması. WhatsApp’ta kimseyle numarasını bilmeden sohbet edemezsiniz.

Lakin geçtiğimiz günlerde telegramın yaptığı bir izaha göre 500 milyondan fazla kişinin kullandığı uygulamadan gelir ele geçirmeyi tasarıladıklarını dile getirdiler. Telegram kurucusu Durov, şimdiye kadar yedi yaşında olan işletmeyi bizzat finanse ettiğini, ancak başlangıç ​​ölçeğinde anlık iletileşme hizmetinden para kazanmanın yollarını aradığını söyledi. Başka bir deyişle anlayacağınız üzere yakında Telegram’da yeni kazanç yolları aramaya başlayacak. Telegram kullanıcı verilerini şu an için satmasa da ilerleyen süreçte satabileceğini belirtmiş. Dünyanın en tanınmış bloglarından birisi olan techcrunch’ta alakalı yazıyı de ayrıntılı olarak okumak isterseniz: https://techcrunch.com/2020/12/23/telegram-to-launch-an-isim-platform-as-it-approaches-500-million-users

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Kısa Süreliğine Ücretsiz 10 Android Oyun ve Uygulama
Kısa Süreliğine Ücretsiz 10 Android Oyun ve Uygulama

Google Play Store indirimlerini takip ederek indirime giren uygulamalar arasından işinize yarayabilecekleri seçip listelediğimiz serimizin yeni bölümüne hoş geldiniz. Bu yazımızda 10...

Huawei MediaPad M7, Delikli Ekran Tasarımı İle Gelebilir
Huawei MediaPad M7, Delikli Ekran Tasarımı İle Gelebilir

Delikli ekran tasarımına sahip olan telefonları son dönemde sıkça görmeye başladık ancak bu tasarımlar, tablet pazarına da geliyor gibi görünüyor. Ortaya atılan iddialara göre Çinli...

PAZARLAMA FİRMASI, CYBERPUNK 2077’Yİ TANITTIKTAN SONRA BREZİLYA’DA 75.000 ABD DOLARI PARA CEZASI ALDI 2021
PAZARLAMA FİRMASI, CYBERPUNK 2077’Yİ TANITTIKTAN SONRA BREZİLYA’DA 75.000 ABD DOLARI PARA CEZASI ALDI 2021

Brezilya’da CDPR için çalışan bir pazarlama şirketi, Sao Paulo şehri tarafından bir binada boydan boya bir Cyberpunk 2077 duvar resmi çizdiği için 75.000 dolar para cezasına...