Samsung, Yeni Donanım Paketini Açıkladı

Akıllı telefonların donanımları gelişmeye devam ediyor. Samsung da bu gelişmede önemli rol oynayan şirketlerden bir tanesi ve orta sınıf telefonlara seviye atlatacak bir teknolojiyle geliyor.


Samsung, bugün yaptığı açıklamada amiral gemisi sınıfı yonga seti Exynos 990’ı duyurmuştu. Yeni yonga seti, önümüzdeki sene Galaxy S11 ve Note11 serileri gibi amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılacak. Şirket, şimdi de 'Çoklu Yonga Paketi'ni (uMCP) duyurdu. Bu pakette 12 GB LPDDR4X RAM ve UFS 3.0 depolama yer alıyor. Daha ilginci ise bu pakette orta segment cihazlara odaklanılmış olması.

Yeni karışımda, 1y sürecinde üretilmiş 24 gigabit RAM yongaları baz alınıyor. 1y, Samsung’un 10 nm sürecinin ikinci geliştirmesi. Başka bir deyişle işlemciler 10 nm+ gibi ancak şirket isimlendirme sırasında oyunu 1y'den yana kullanmış. Güney Koreli şirket, ilk 12 GB RAM’ini bu senenin mart ayında üretmişti ancak RAM’ler daha düşük kapasiteli 16 gigabit yongalar üzerine oluşturulmuştu. Yeni paket ile birlikte bu 24 gigabite çıkarıldı.

Orta seviye telefonlar

Samsung 12 GB RAM

Samsung, bu yeni teknolojisini orta segment pazarında kullanacak. Bundan dolayı şirket, 24 gigabit ve 16 gigabit yongaları birleştirdiği, 10 GB RAM’li alternatif bir paket de sunuyor. Yeni LPDDR4X RAM, 4.266 Mbps hıza kadar ulaşabiliyor.

Teknoloji devinin, yeni teknolojisini bütçe dostu sınıfta kullanacak olması da oldukça ilginç. Ancak 12 GB RAM’e sahip orta segment akıllı telefonları önümüzdeki sene raflarda görüp göremeyeceğimiz henüz kesin değil. En nihayetinde birçok ana akım üreticisi, amiral gemisi akıllı telefonlarında 12 GB RAM seçeneğini henüz yeni sunmaya başladı.

Şu an için 12 GB RAM’in Android’e aşırı yük bindireceği söylenebilir ancak oyunculuk odaklı akıllı telefonların da gelişmesiyle birlikte yüksek bellekli orta segment telefonlar da görmeye başlayacağız.




Sadece Google One Kullanıcıları İçin VPN!
Sadece Google One Kullanıcıları İçin VPN!

Google Fi projesiyle birlikte kullanıcılarına VPN hizmeti sunan Google, hizmetini daha geniş kitlelere sunmak için son hazırlıklarını yapıyor. Artık Google One kullanıcıları...

Samsung, Huawei’nin Pazar Payını Erken Bir Galaxy S21 Lansmanıyla Ele Geçirmeyi Planlıyor Olabilir
Samsung, Huawei’nin Pazar Payını Erken Bir Galaxy S21 Lansmanıyla Ele Geçirmeyi Planlıyor Olabilir

Huawei , hayatının en kötü kabusunu yaşıyor. 5G ekipmanını Çin dışında başka bir yere sattığı için ABD’den ciddi bir caydırıcılıkla karşı karşıya . Yakın zamanda...

Samsung Galaxy A50, Bluetooth SIG'den Onay Aldı
Samsung Galaxy A50, Bluetooth SIG'den Onay Aldı

Galaxy M serisinin lansmanı için hazırlıklarına devam eden Samsung'un, yeni bir Galaxy A serisi üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Wi-Fi Alliance ve GeekBench'in ardından Bluetooth...