Samsung, Apple ve Google İçin Katlanabilir Ekran Üretecek

Samsung, akıllı telefon sektöründeki en büyük rakiplerinden olan Apple ve Google için katlanabilir ekran üretmeye hazırlanıyor.


Akıllı telefon sektöründe ürettiği telefonlar dışında ekranlarla da pazarın hakimiyetini elinde tutmaya çalışan Samsung, MWC 2019’a damgasını vuran katlanabilir telefonlar için de çalışmalara başladı. İlk telefonu Galaxy Fold’u tanıtan Samsung, şimdi de Apple ve Google’a katlanabilir ekran sağlamaya hazırlanıyor.

ETNews’den gelen rapora göre Samsung, ürettiği bir dizi katlanabilir ekranı Apple’a teslim etti. 7.2 inç boyutundaki bu katlanabilir ekranın, Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Fold’dan 0.1 inç daha küçük olması bekleniyor.

Samsung ve Apple arasında uzun yıllardan beri süregelen yarış, iPhone X serisi ile birlikte bir ortaklığa dönüşmüştü. Bu süreçte Samsung’a olan bağlılığını düşürmek isteyen Apple, LG gibi firmalarla anlaşmaya çalışmış olsa da katlanabilir ekran sektörüne adım attığımız bu günlerde ikili arasında yeni bir ortaklık kurulacak gibi duruyor.

Yayınlanan rapora göre Samsung’un şu anda yılda 2,4 milyon adet katlanabilir ekran üretecek kapasitesi bulunuyor. Bu kapasitenin talebe göre 10 milyona kadar da çıkarılabileceği düşünülüyor. Şirket, bu kapasiteyle kendi katlanabilir akıllı telefonları dışında Apple ve Samsung gibi firmalar için de ekran üretecek.

Apple’ın ekran üretimi konusunda dışa bağlı olmasını kullanan Samsung, eğer bir aksilik olmazsa Apple’ın bu sene çıkaracağı katlanabilir telefonların ekran tedarikçisi olacak. Ekranın Galaxy Fold gibi içeri mi kapanacağı, yoksa Huawei Mate X gibi dışarıda mı kalacağı ise şu an için bilinmiyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Fortnite'ta Balık Tutarken Oyunun En Güçlü Silahı Bulunuyor
Fortnite'ta Balık Tutarken Oyunun En Güçlü Silahı Bulunuyor

"Fortnite: Chapter 2"nin en çok konuşulan özelliklerinden bir tanesi balık tutmak oldu. Oyunseverler balık tutarken, "Mythic Goldfish" isimli nadir bir silahı yakalayabiliyorlar. Bu silah,...

OnePlus, Android 10 Tabanlı OxygenOS 10 Sürümünü Yayınladı
OnePlus, Android 10 Tabanlı OxygenOS 10 Sürümünü Yayınladı

Çinli mobil üreticisi OnePlus, Android mobil işletim sisteminin özelleştirilmiş bir sürümü olan OxygenOS için Android 10 tabanlı OxygenOS 10 sürümünü rastgele belirlenmiş cihazlarda...

Samsung Galaxy XCover 5 teknik özellikleri sızdırıldı; Yakında başlaması muhtemel 2021
Samsung Galaxy XCover 5 teknik özellikleri sızdırıldı; Yakında başlaması muhtemel 2021

Samsung , geçtiğimiz sene Ocak ayında Galaxy XCover Pro sağlam telefonunu duyurmuştu . Geçtiğimiz hafta, yaklaşan Galaxy XCover Pro Geekbench ve Federal İletişim Komisyonu’nda...