Ölümüyle Oyuncuları Kalbinden Vuran 7 Oyun Karakteri

Bir hikâyeye sahip, anlatacak bir derdi olan oyunların en büyük özellikleri iyi kurgulanmış karakterlere sahip olmasıdır. Son yıllarda her ne kadar hikâye oyunluğuna darbe vurulsa da oyun tarihinin en etkileyici anları, o güçlü karakterlere veda ettiğimiz anlardır. Bugün ölümüyle oyuncuları can evinden vuran karakterleri yeniden hatırlıyoruz.


Oyun oynarken sizi en çok etkisi altına alan hangi özelliklerdir? İyi grafikler, akıcı bir oynanış, vuruş hissiyatı… Teknik konuları bir kenarı bırakalım isterseniz. Nitekim grafiksel açıdan geri kalsa da hâlâ deliler gibi oynamak istediğimiz oyunlar, hâlâ her gördüğümüzde içimizde tuhaf hisler uyandıran oyun karakterleri var. 

Bir de o oyun karakterlerinden bazılarına veda ettiğimiz dramatik anlar var… Çoğu zaman bizim de eylem göstererek katılım sağladığımız için o dramatik anların hepsi akıllarımıza kazındı. Çoğunu en etkileyici film sahnesinden bile daha iyi hatırlıyoruz. Bugün vadasıyla üzüntüye boğan oyun karakterlerini yeniden hatırlıyoruz.

Mass Effect 3, Mordin Solus:

Uzay gerilimi konusunda oyun dünyasının Star Wars’ı sayılabilecek Mass Effect, son oyunu Andromeda ile beklenilen şeyleri karşılayamadı. Serinin önceki 3 oyunu, karakterler ve hikâye akışı açısından herkesi etkisi altına almayı başarmıştı. Yapımın en ilginç karakterlerinden olan, her zaman akıl ve mantık ile hareket eden Mordin Solus, 3. oyunda bize dramatik bir şekilde veda etmişti.

Gears of War 3, Dominic Santango:

Gears serisinin ilk üçlemedeki son oyunu, aslında bir kapanışı temsil ediyordu. Arkadaşlarını ve kardeşini kurtarmak için kendisini feda etmeyi bilen bir adamdı Santango… Belki grafiklerden dolayı o dramı şu an hissedemiyor olabilirsiniz. Nitekim sıkı Gears oyuncuları için Santango’nun ölümü gerçekten yıkıcıdır. Hatta çoğu oyuncuya göre bu ölüm en üzücü karakter kayıpları arasında yer alabilir.

Call of Duty: Modern Warfare 2, Ghost:

Call of Duty’nin Modern Warfare serisini oynadıktan sonra unutabilen insan sayısı çok çok azdır. Birden fazla karakterle etkileşim kurma şansı tanıtan 3 oyunluk hikâyenin tam ortasında, serinin en sevilen karakterlerinden birisine veda ediyorduk. Hatta bu karakterin anısına daha sonra “Ghosts” adında bir oyun daha çıktı. 

Ghost, Modern Warfare serisinde bazı düğümleri çözen, ancak yenilerini bağlayıp bağcıklarımızı dolayan ölümüyle unutulmazlar arasında dahil oldu. Bu anların hepsine onun gözünden tanık olmak ise unutulmaz olmasını sağladı.

Red Dead Redemption, John Marston:

RDR serisinin ikinci oyunu büyük bir sükse yarattıysa, bunda birincinin payı da çok önemlidir. İlk oyunun en önemli karakterlerinden olan John Martson’un dramatik vedası, aslında bize Cüneyt Arkın’ın Yıkılmayan Adam filmindeki sahnelerini hatırlatıyor. Sadece bu kez olayın merkezinde gururlu bir kovboy var. 

Arkasında ailesini bırakan Marston, seride mutlaka olması gereken ancak daha fazla drama için harcanan bir karakter oldu. Bazı oyuncular Arthur Morgan’ın ölümünü daha üzücü karşıladılar. 

The Last of Us, Sarah:

Konsol oyunlarında yaşanmış en dramatik anlardan birisi Sarah’ın vedası oldu. Üstelik kendisini sadece 20 dakika boyunca tanıma fırsatı yakalıyoruz. Her şeyin başlangıcıydı bu ölüm. Bir babanın kızına olan dramatik vedasını izledik. Film olsa oyunculuklarla daha çok insanın gözünü doldurabilecek bir sahneydi. 

Call of Duty: Modern Warfare 3, John "Soap" MacTavish:

Modern Warfare serisinin son oyununda bir kilit karaktere daha veda etmemiz gerekti. Yine olanları onun gözünden gördük. Bu kez Captain Price gibi diğer önemli dostlarımız da yanımızdaydılar. Nitekim yetişen olmadı. Soap karakteri, belki de tüm oyun tarihinin ölümüyle en çok sarsan siması olarak akıllara kazındı. Sırf şu sahne için oyunu defalarca bitirmek isteyen milyonlarca oyuncu var. 

Telltales Walking Dead, Lee Everett:

Oyun dünyasında ki en farklı ve özgün işlerden olan The Walking Dead serisinde, ana odağımız oynanış değil her zaman hikâye oldu. Başrol karakterimiz Lee’nin seçimleriyle olayların bizim istediğimiz doğrultuda akmasını sağladık. Ancak o çabamız da bir yere akadar sürdü ve en sonunda ölüm, uğruna canımızı vereceğimiz Clementine’ın elinden geldi. Gerçi zorunlu bir ölümdü, ancak oyunun tutkunu olanları fazlasıyla sarstı. Lee’nin ölümünden sonra, herkesin içi parçalandı. 5 oyun boyunca birlikte hareket ettiğimiz, kızımız gibi sevdiğimiz birisi mecburen sevdiği bir insanı vurarak öldürmek zorunda kalıyordu. Bu Walking Dead evreni için yaşanılması gereken bir dramdı. Yaşandı ve bitti.

Peki sizin aklınıza gelen, ölümüyle derinden sarsıldığınız bir oyun karakteri var mı? Görüş, düşünce ve önerilerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Google Pixel 3 ‘Lite’ Ortaya Çıktı (Video)
Google Pixel 3 ‘Lite’ Ortaya Çıktı (Video)

Google Pixel’lerin lansmandan önce ortaya çıkma geleneği, yeni telefonda da devam ediyor. ...

OPPO X 2021, Test Sırasında 100.000 Sert Bukleye Güçlük Çekmeden Dayandı 
OPPO X 2021, Test Sırasında 100.000 Sert Bukleye Güçlük Çekmeden Dayandı 

Yükselen Çinli teknoloji devi olan OPPO, geçtiğimiz günlerde OPPO X 2021 ‘konsept’ cihazı olarak isimlendirilen , dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonunu açıkladı . Şirket...

F1 2019'un Trailerı Yayınlandı
F1 2019'un Trailerı Yayınlandı

Yarış oyunu severlerin merakla beklediği F1 2019 oyununun ilk fragmanı yayınlandı. ...