Teknoloji Devleri, ZombieLoad'a Karşı Önlemlerini Alıyorlar

Intel yongalarını vuran ZombieLoad adı verilen güvenlik açığına karşı şirketler yamalar yayımladı.


Büyük teknoloji şirketleri, 2011’den sonra çıkmış neredeyse bütün Intel yongalarını etkileyen güvenlik açığı konusunda adım atmaya başladı. Salı günü araştırmacılar, ZombiLoad adı verilen güvenlik açığının detaylarını paylaştı. Güvenlik açığı, işlemcilerde yer alan şifreler, gizli mesajlaşmalar gibi hassas verileri korumasız bırakıyor.

Sizin de Intel yonga kullanan cihazlarınız varsa güncelleme yapmanız gerekebilir.

Apple

Apple, 2011’den sonra çıkan tüm Mac ve MacBook’lar için bir düzeltme yayımladı. Teknoloji devi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada macOS Mojave 10.14.5 kullanan tüm sistemlerin yamalandığını ifade etti. Bu, Safari ve diğer uygulamalardan gelecek olan saldırıları önleyecek. Birçok kullanıcı, cihazında bir performans düşüşü gözlemlemeyecek ancak bazı Mac kullanıcıları %40’a varan bir performans düşüşü yaşayabilir. iPhone, iPad ve Apple Watch’ların ise hatalardan etkilenmediği bildirildi.

Google

Tarayıcı ve arama motoru şirketi Google da, ZombieLoad’a karşı bir yama yayımladığını onayladı. Google, Android cihazların “büyük çoğunluğunun” etkilenmediğini ancak sadece Intel kullanan cihazların yamalanmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Chromebook gibi Chrome Os cihazlar ise son sürümde zaten korunuyordu ancak yeni sürümde cihazlara kalıcı yamalar gönderilecek. Google bunlara ek olarak Windows ve Mac cihazlarının da yamalandığından emin olunması gerektiğini söyledi.

Microsoft

Microsoft da işletim sistemi ve bulut sistemi için bir yama yayımladı. TechNet’e yer alan bir habere göre şirket, müşterilerinin işlemciler için direkt olarak cihaz üreticilerinden mikro kod güncellemeleri elde etmesi gerekebileceğini söyledi.

Microsoft, kendi mikro kod güncellemelerini Windows Update vasıtasıyla kullanıcılarına sunuyor. Şirketten yapılan açıklamada Microsoft Azure kullanıcılarının ise hali hazırda korunduğunu söyledi.

Amazon

Amazon’dan bir sözcü, şirketin bulut servisi olan Amazon Web Services için güncelleme yapıldığını söyledi. Şirket, sitesinden yaptığı açıklamada “AWS altyapısı, bu tarz hatalara karşı korunacak şekilde tasarlandı ve uygulandı. Ayrıca bu saldırıdan korunmak için ek korumalar konuşlandırıldı.




Bluepoint Games’in Oyuncuları Heyecanlandıran 7 Oyunlu Şaka
Bluepoint Games’in Oyuncuları Heyecanlandıran 7 Oyunlu Şaka

PlayStation 5 için remake bir oyun üzerinde çalışmalarını sürdüren Bluepoint Games, Cadılar Bayramı nedeniyle Twitter'daki takipçilerini trolledi. Şirket, paylaştığı tweetinde yeni...

Samsung Tam Ekranlı ve 6 Kameralı Bir Telefon Çıkaracak
Samsung Tam Ekranlı ve 6 Kameralı Bir Telefon Çıkaracak

Samsung'un yüzde yüz oranında ekran oranına sahip telefon üreteceği hakkında gelen haberlere şirketin tam ekranlı ve 6 kameraya sahip bir telefon üzerinde çalıştığı bilgisi de...

Gelecekte İnsanlığı Tamamen Kablosuz Bir Hayat Mı Bekliyor?
Gelecekte İnsanlığı Tamamen Kablosuz Bir Hayat Mı Bekliyor?

Bluetooth ses sistemi, bu yılın ilerleyen sürecinde büyük güncellemeler ve değişiklikler alacak. ...