Ücretli dizi ve film platformlarının yükselişiyle birlikte YouTube, 2010’lu yılların başından bu yana ücretli abonelik sistemine dayanan bir servis üzerinde çalışıyordu. 2014’te karşımıza müzik odaklı Music Key servisi çıkmış, 2015’te bu servis tüm içerik tarzlarını karşılayacak şekilde YouTube Red olarak isimlendirilmişti. Bundan yaklaşık 14 ay önce, 17 Mayıs 2018’de ise YouTube Premium yayın hayatına başladı.
ABD, Avrupa ve Asya’da bazı ülkelerde kullanıma sunulan YouTube Premium, tıpkı Netflix gibi aylık ücret ödeyerek özel içeriklere ulaşma fırsatı sundu. İçerik üreticileri, reklam gelirlerine ortaklık modeli dışında ikinci bir gelir kaynağına kavuştu. Ayrıca izleyiciler, daha kaliteli içeriklere reklamsız şekilde ulaşma fırsatı yakaladılar. Üstelik bu hizmetin içerisine Spotify rakibi YouTube Music de dahil!
Türkiye için bir süredir planlama aşamasında olan servis, yurt dışındaki tüm özellikleriyle birlikte ülkemiz için de resmi olarak hizmet vermeye başladı. Söz konusu özellikler şöyle:
YouTube Premium Türkiye, tüm bu hizmetleri 4 farklı pakette sunuyor. Tüm paketlerin ilk 3 ayı tamamen ücretsiz. O paketler şu şekilde:
YouTube Premium sayfasına ulaşmak ve abone olmak için tıklayın.
Her iki seçenekte de yukarıda bahsettiğimiz paketler listelenecek. Bu listeden dilediğinizi seçip banka ya da kredi kartını bilgilerinizi girerek YouTube Müzik ve YouTube Premium'u kullanmaya başlayabilirsiniz. En azından ilk 3 ay ücretsiz olduğu için denemeye değer görünüyor.
YouTube Premium'un kullanımı, detay özellikleri hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz, takipte kalın. YouTube kanalımıza abone olmak için buraya tıklamayı unutmayın.
Lenovo, şirketin en yeni akıllı telefonu olan K10 Plus'ı duyurdu. K10 Plus, Lenovo’nun K10 Note’un ardından bu ay piyasaya süreceği ikinci K serisi telefon olacak. K10 Plus, ekran boyutu...
ESET'teki siber güvenlik uzmanları, Android cihazlara SMS yoluyla yayılan bir fidye yazılımını tespit etti. Kişinin rehberindeki herkese mesaj gönderdikten sonra cihazdaki tüm verileri...
Oxford Economics'in hazırladığı rapora göre çeşitli teknolojiler kullanan robotlar, 2030 yılına kadar dünyadaki imalat işgücünün yüzde 8,5'unu oluşturacak. Bu da 20 milyon insanın...