MediaTek, Oyuncu Telefonlarına Özel Yonga Setini Duyurdu

MediaTek, G90 isimli yeni yonga setini duyurdu. Yonga setinin bir tanıtım posterini paylaşan MediaTek, yeni yonga setinin oyuncu telefonları için tasarlandığını belirtti.


Başarılı yonga seti üreticisi MediaTek, oyuncu telefonlarına özel ürettiği ilk mobil yonga seti Helio G90'ı duyurdu. Yalnızca bir tanıtım posterini yayınlayan MediaTek, çok bir bilgi vermese de yonga seti hakkında bilgi sahibi olmamızı sağladı.

Herhangi bir resmi açıklama olmasa da yeni yonga setinin iki adet 2,2 GHz'lik Cortex-A75 ve altı adet 2,0 GHz'lik Cortex-A55'lik çekirdeği kullanan Helio P90 tabanlı olduğu düşünülüyor. P90'ın grafik işleme birimine baktığımız zaman, Helio P70'te kullanılan Mali-G72 MP3'ten %15 daha fazla performans sunan 970 MHz'lik PowerVR GM9446'yı görebiliyoruz.

Şu an için G90'ın benzer bir grafik işleme birimi kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. MediaTek, Kirin yonga setlerinde kullanılan oyun modları gibi bir modla oyun deneyimini geliştirmeyi amaçlayabilir. Yine de çok daha güçlü bir grafik işleme birimi olan ARM'de olduğu gibi Mali-G76 ve G77 grafik çekirdeklerini görmemiz de mümkün.

Oyuncu telefonlarının gittikçe yaygınlaşmasıyla birlikte bu tarzdaki telefonlarda kullanılan teknolojiler de geliştirilmeye devam ediliyor. Oyuncu telefonlarının aldığı en büyük eleştiriyse amiral gemileriyle benzer işlemcileri kullanmalarından kaynaklanıyor. Helio G90 ve Snapdragon 855 Plus gibi işlemcilerle birlikte oyuncu telefonlarının soğutma ve oyun modu gibi özelliklerini geliştirmesi bekleniyor.




WhatsApp'ta Mesaj İletme Özelliğine Sınır Geldi
WhatsApp'ta Mesaj İletme Özelliğine Sınır Geldi

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yalan ve yanlış haberlerle mücadele için kullanıcıların mesaj iletme hakkına sınırlama getirdi. ...

Android Q ile Operatöre Özel Telefon Satışı Geri Dönüyor
Android Q ile Operatöre Özel Telefon Satışı Geri Dönüyor

Özellikle iPhone üzerinden yapılan telefon kampanyalarında sık sık başvurulan 'SIM Lock' sistemi, Android Q ile hayatımıza geri dönebilir. ...

İnsan Kaynakları İçin Yapay Zeka Kullanan 3 Şirket
İnsan Kaynakları İçin Yapay Zeka Kullanan 3 Şirket

Biz daha Yapay Zeka’nın gelecekteki rolü üzerine tartışa duralım, onlar çoktan hayatımızın içerisinde yerlerini almaya başladılar. Daha çok üretim ve pazarlama için kullanılan...