Call of Duty: Mobile, 20 Milyon İndirme Barajını Aştı

Activision, geçtiğimiz günlerde yeni oyunu Call of Duty: Mobile'ı hem Android hem de iOS için yayınladı. Yayınlandığı gün iki milyon indirilen oyun, ikinci gün daha da büyük bir patlama yaşadı. Oyun şu an için 25 ülkenin App Store'unda en popüler uygulama olarak listeleniyor.


Oyun devlerinden Activision, geçtiğimiz günlerde Call of Duty: Mobile'ı piyasaya sürdü. Oyun hem Google Play Store hem de App Store'da indirilebilir olduktan kısa bir süre sonra milyonlarca kez indirildi. Şimdi ise ortaya bazı istatistiksel veriler çıktı ve bu veriler Call of Duty: Mobile'ın, PUBG Mobile'ın tahtını sallayabileceğini gözler önüne seriyor.

Call of Duty: Mobile'ın sahibi Activision olsa da oyunun geliştirme sürecini Tencent üstlendi. Dolayısıyla hem PUBG Mobile hem de Call of Duty: Mobile'ın aynı şirket tarafından geliştirildiğini söyleyebiliriz. Ortaya çıkan verilerse Call of Duty: Mobile'ın, en az PUBG Mobile kadar popüler olduğunu ortaya koyuyor.

Call of Duty: Mobile

İstatistiksel verilere göre Call of Duty: Mobile, sadece ilk gününde 2 milyon indirme sayısına ulaşmış durumda. Oyuna en çok ABD, Japonya ve Hindistan ilgi gösteriyor. Ancak diğer ülkelerdeki oyunseverler de Call of Duty: Mobile'ı göz ardı etmiyorlar. Oyun şu an için 25 ülkenin App Store'unda bir numarada bulunuyor. 37 ülkede ise ilk beş arasında yer alıyor.

İlginç bir şekilde Call of Duty: Mobile, ikinci gününde çok daha büyük bir patlama yaşadı. Öyle ki, oyun ikinci günün sonunda 20 milyon indirme sayısına ulaştı. Verilere göre oyunu en çok, Hindistan'daki oyunseverler indirmiş durumda. Hindistan, Call of Duty: Mobile'ın toplam indirmesinin yüzde 14'ünü tek başına kapsıyor. Ufak bir hesaplamayla sadece Hindistan'daki 2 milyon 800 bin oyunseverin, Call of Duty: Mobile'ı yüklediğini söyleyebiliriz.

Call of Duty: Mobile, ilk iki gününde çok büyük bir ilgi görmüş gibi görünüyor. Ancak ilerleyen dönemlerde bu oyunun popülaritesini en çok, oyuna hile bulaşıp bulaşmayacağının belirleyeceğini açıkça ifade edebiliriz. Bunun nedeni ise oyunseverlerin hem bilgisayar hem de mobil oyunlarda hileye göz yummuyorlar. Bakalım Activision, Call of Duty: Mobile'daki hilelere karşı nasıl bir savaş yürütecek?




WhatsApp yeni sözleşme bazı ülkelerde geçerli olmayacak 2021
WhatsApp yeni sözleşme bazı ülkelerde geçerli olmayacak 2021

WhatsApp yeni kontrat nedir? Kabul etmezseniz ne olur? başlıklı haberimizde, 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren yeni WhatsApp kullanıcı sözleşmesinin yürürlüğe gireceğinden söz etmiştik....

iOS 12.2 Geliştirici Betası Yayınlandı: İşte Tüm Yenilikler
iOS 12.2 Geliştirici Betası Yayınlandı: İşte Tüm Yenilikler

iOS 12.2 sürümü için geliştirici betasını yayınlayan Apple, mobil işletim sisteminin yeni sürümü ile birlikte gelecek özellikleri ve iyileştirmeleri de ortaya çıkarmış oldu. ...

Galaxy Z Fold2 İçin Yeni Resmi Deri Kılıf Tam Koruma Sağlar
Galaxy Z Fold2 İçin Yeni Resmi Deri Kılıf Tam Koruma Sağlar

Samsung, bugüne kadar 2020 yılında çok çeşitli mobil ürünleri piyasaya çıkarı. Ayrıca Galaxy Z Fold2 ve Galaxy Buds Live, benzersiz cihazlardan bazılarıdır. Birincisi, piyasadaki en...