Mozilla, Google Yüzünden Firefox Güncellemesini Geri Çekti

Mozilla, Firefox'un son sürümünde kullanıcılara yeni bir güvenlik önlemi seçeneği sunmuştu. Google hesaplarının bu sistem ile uyuşmaması nedeniyle Mozilla, son güncellesinde geriye dönük bir adım attı.


Mozilla, yeni güncelleme ile güvenlik konusunda geriye dönüyor. Son sürümünde "WebAuthn standartı" adında bir güvenlik sistemini getiren Mozilla, kararından vazgeçti. Şu andan itibaren güncellenecek Firefox tarayıcılarda, WebAuthn'un önceki sistem olan FIDO U2F standartına dönüş yapılacağı açıklandı.

Mozilla'nın böyle bir karar almasının altında yatan sebep ise, Google hesaplarının bu yeni standartı desteklemiyor oluşu. Doğal olarak piyasadaki Android telefonlar da WebAuthn desteğine sahip değil diyebiliriz. Çünkü android telefonlar Google hesapları ile aktif olarak kullanılabiliyor.

Peki nedir Bu WebAuthn?

Gün içerisinde oturum açtığınız siteleri düşünün. Bugüne dek unuttuğunuz şifreleri... WebAuthn standartı, kullanıcıların biyometrik özelliklerini kullanarak şifreye ihtiyaç duymadan websitelerde oturum açmaları işlemlerini gerçekleştirmeye yarıyor.

Bu güvenlik standartının, kimlik avına karşı en güvenilir yöntem olduğu belirtiliyor. FIDO U2F standartıyla oluşturulmuş olan benzersiz kimlikler WebAuthn ile çalışabiliyor. Ancak tam tersi durum ise söz konusu değil.

Google tarafından gelen açıklamalarda ise çok eski telefonların, yeni güvenlik standartını destekleyemeyeceği için, WebAuthn sistemine geçişin eski telefonların piyasadan kalkmadan mümkün olmadığı dile getirildi. Yapılan testlerde sistemlerin çöktüğünü belirten Google ekibi kendilerinin de ellerinden gelen bir şey olmadığını söylüyorlar. Birbirlerine karşılıklı olarak suçlamalarda bulunan iki ekip, çareyi Mozilla'nın geri adım atmasında bulmuş gibi görünüyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Microsoft Edge Chromium Neden Bu Kadar İyi
Microsoft Edge Chromium Neden Bu Kadar İyi

Microsoft, bir türlü rakiplerini geçemediği tarayıcı kısmında önemli uğraşlar veriyor. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen yeni tarayıcı Edge Chromium, beklentileri karşılamış...

Realme Q’nun Değişken Renkli Yeni Görüntüleri Yayınlandı
Realme Q’nun Değişken Renkli Yeni Görüntüleri Yayınlandı

Realme, yeni cihazları Realme Q’nun tanıtılmasına yalnızca birkaç gün kala yeni görüntüler yayınladı. Yayınlanan görüntülerde görüldüğü üzere telefonun rengi cihazın...

Yerli ve Milli Baz İstasyonu ULAK Külliye'ye Kuruldu
Yerli ve Milli Baz İstasyonu ULAK Külliye'ye Kuruldu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un desteği ve talimatıyla ULAK baz istasyonu kuruldu. ...