Twitter’da Hesapları Kilitleten Bir ‘Sazan.Avi’ Viral Oldu

Twitter’ın başına bela olan bir şaka, özel bir renk teması açmayı hedefleyen kişilerin hesaplarının kilitlenmesine neden oluyor.


İnternet oldukça eğlenceli bir mecra ve bu mecrada milyarlarca kullanıcı bulunuyor. Bu kullanıcıların hepsi aynı uyanıklığa sahip olmadığı için bazı kullanıcılar bazı eşek şakalarına maruz kalıyorlar.

Yeni bir şaka, insanları Twitter’da yeni bir renk temasına kavuşacakları vaadiyle kandırıyor. Şakaya göre doğum yılınızı 2007 olarak değiştirmeniz durumunda özel bir renk teması açabiliyorsunuz. Gerçekte ise durum tabii ki çok farklı. Doğum tarihinizi 2007 yapmanız demek, 12 yaşında olduğunuzu beyan etmeniz anlamına geliyor. Twitter’ın kurallarına göre hesap açabilmeniz için en az 13 yaşında olmanız lazım ve bu yüzden de hesabınız kilitleniyor.

Sosyal medya uygulamalarında bu tür easter egg'ler olması çok sık rastlanan bir durum olsa da bu defa bir özellikle değil bir eşek şakasıyla karşı karşıya olduğumuzu bilmekte fayda var. Viral olan bu şaka öyle bir seviyeye geldi ki Twitter, konuyla ilgili bir açıklama yapmak durumunda kaldı. Açıklamada, “Bir eşek şakasının, insanlara yeni bir renk temasına erişmeleri için Twitter profillerindeki doğum günlerini 2007 olarak değiştirtmeye çalıştığını fark ettik. Lütfen bunu yapmayın. 13 yaşın altında olduğunuz için hesabınız kilitlenecektir.” denildi.

Şakacılar sadece renk temaları değil, hesabın onaylanması ya da admin yetkilerine ulaşmak için de bu yöntemi tavsiye ediyor.

Bu şakaya maruz kalanların ise nüfus cüzdanlarının bir kopyasını, iletişime geçtikleri Twitter müşteri temsilcilerine iletmeleri gerekiyor. Aksi takdirde hesapları uzun süre kilit altında kalıyor.




Fujifilm X-Pro3 - Fiyatı ve Özellikleri
Fujifilm X-Pro3 - Fiyatı ve Özellikleri

Fujifilm, X-Pro ailesinin yeni üyesi olan X-Pro3’ü duyurdu. X-Pro3, gizlenmiş LCD ekranı ile kullanıcılara analog fotoğraf makinelerini hatırlatıyor. Cihaz, retro ile son teknolojiyi bir...

Apple, MagSafe Pil Paketi Üzerine Çalışıyor Ancak Teknik Sorunlar Piyasaya Sürülmesini Geciktiriyor! 2021
Apple, MagSafe Pil Paketi Üzerine Çalışıyor Ancak Teknik Sorunlar Piyasaya Sürülmesini Geciktiriyor! 2021

Bitirici güç paketleri, iPhone’lar için oldukça kazançlı bir aksesuardır. Görünüşe göre Apple, mühendisler karışıklıkları giderebilirse yakında piyasaya sürmesi şart olan...

Jüpiter'in uydusu Europa'da su buharına rastlandı
Jüpiter'in uydusu Europa'da su buharına rastlandı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’na (NASA) bağlı Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde görev alan bilim insanlarABD Havacılık ve Uzay Ajansı’na (NASA) bağlı Goddard Uzay Uçuş...