Afrika'nın İlk Akıllı Telefon Fabrikası Ruanda'da Açıldı

Afrika kıtasının ilk akıllı telefon fabrikası, Ruanda'da faaliyete geçti. "Mara" isimli bir fabrikada üretilecek olan akıllı telefonlar hem Ruanda hem de diğer Afrika ülkelerindeki insanların hizmetine sunulacak.


Akıllı telefonlar, bugün pek çoğumuzun elinde olan ve varlığına çok da şaşırılmayacak ürünler. Ancak bu durum, dünya genelinde geçerli değil. Bazı ülkelerde akıllı telefonların yaygınlıkları bir yana, bulmak bile mümkün olmuyor. Bu ülkelerden bir tanesi de Afrika kıtasında bulunan Ruanda. Ruanda bugün, bölge halkının sadece yüzde 52.1'ine internet erişimi verebiliyor.

Ülke, ekonomik koşullar nedeniyle akıllı telefonlara neredeyse erişemiyor. Akıllı telefon satın alabilecek güçte olan kişiler, genel olarak ülkenin zengin kesimi. Ancak bundan sonra Ruanda, kendi akıllı telefon markasına sahip olacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, ülke halkının teknolojiye daha ekonomik olarak erişebilmeleri için Afrika'nın ilk akıllı telefon fabrikasını kurduklarını duyurdu.

Telefon kullanan bir kadın

Ruanda'da kurulan akıllı telefon fabrikasının ismi "Mara". Mara markası bünyesinde üretilecek akıllı telefonlar, Android işletim sistemine sahip olacak. Fabrika dün itibarıyla seri üretime başlamış durumda. Fabrika bünyesinde 200 çalışan var ve üretilecek olan akıllı telefonların fiyatı, 129 dolar ila 189 dolar arasında değişecek.

Akıllı telefonların artık bir lüks değil, genel bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Kagame, üretilecek telefonların yüksek teknolojik özelliklere sahip olacağını ve bölge halkının bu telefonları, iki yıla varan taksitle alabileceğini söyledi. Kagame, akıllı telefonların teknolojiye olan erişimi kolaylaştıracağını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir diğer isimse Mara'nın üst düzey yöneticilerinden Ashish Thakkar'dı. Thakkar, Afrika'nın en büyük rüyalarından birinin Mara ile gerçekleştiğini söyleyerek, üretecekleri akıllı telefonların diğer Afrika ülkelerine de ihraç edileceğini açıkladı. Thakkar'ın en dikkat çekici çıkışı ise telefonların üretim süreciyle ilgiliydi. Thakkar, akıllı telefonların montajının değil, tüm üretiminin bu fabrika bünyesinde yapılacağını söyledi.




Şekilli Şukullu Nick Oluşturabileceğiniz 9 İnternet Sitesi
Şekilli Şukullu Nick Oluşturabileceğiniz 9 İnternet Sitesi

İnternetle içli dışlı olan herkes bir dönem şekilli nick kullanmış, bu akıma kapılmıştır. Yıllar ilerledikçe gelişen internette de artık nick yazma bambaşka boyuta ulaştı....

Android 11 Güncellemesi  Mi 10, Mi 10 Pro, Redmi K30 Pro ve POCO F2 Pro Telefonları İçin Paylaşıldı
Android 11 Güncellemesi  Mi 10, Mi 10 Pro, Redmi K30 Pro ve POCO F2 Pro Telefonları İçin Paylaşıldı

Xiaomi, resmi Android 11 Beta programının parçası olan birkaç şirketten biriydi . Dünyanın üçüncü en büyük akıllı telefon üreticisi, bu teşebbüs için Mi 10, Mi 10 Pro, Redmi...

Ekranı Kullanmadığınızda Durduran Uygulama: FacePause
Ekranı Kullanmadığınızda Durduran Uygulama: FacePause

Ekran zaman aşımı durumu telefon kullanıcılarının en can alıcı noktalarından biri olabiliyor. Ayarlanabilir olan bu olay bazen çok kısa bazen de çok uzun olabiliyor. Bunu bir sorun...