Microsoft, Paint'i Emekliye Ayırmaktan Vazgeçti

Microsoft, Paint’i emekli etmek yerine yeni ve modern Paint 3D ile birlikte sunmaya karar verdi.


Windows 10 Fall Creators Update (version 1709), 2017 yılında yayınlanmış ve Paint kullanıcılarını, uygulamanın kaldırılacağı konusunda bilgilendirmişti. Firma, kullanıcıları Paint 3D’ye yönlendirmeyi amaçlıyordu.

Paint 3D aslında gayet güzel bir program ve pek çok yeni özelliğe sahip. Bunlar arasında tam dokunmatik desteği, 3 boyutlu içerik odağı gibi Paint programında olmayan özellikler var.

Kısa bir süre önce bu uyarı artık gözükmemeye başladı ve pek çok kişi bunun Paint’in sonu olduğunu, Microsoft’un son adımı atıp uygulamayı emekli edeceğinin işareti olduğunu düşündü. Gerçek ise çok daha farklı çıktı.

Firma Paint’i emekli etmedi, tam aksine Windows 10 cihazlarda Paint’in Paint 3D ile birlikte bulunmaya devam etmesine karar verdi. Windows Insider Program Ekibi’nde Kıdemli Program Müdür Brandon LeBlanc, attığı bir tweet ile MS Paint’in Windows 10’da olmaya devam edeceğini duyurdu.

LeBlanc, “MSPaint (Windows 10 versiyonu)1903’de olacak. Şimdilik Windows 10’a dahil olmaya devam edecek.” dedi.

Şu anda bu değişikliğin geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu bilinmiyor. Bu da Microsoft Store’da Paint uygulamasının bulunmayacağı anlamına geliyor. Zira uygulama işletim sistemiyle birlikte gelecek.

Windows 10’un bir sonraki güncellemesi Mayıs 2019 güncellemesi olacak ve güncellemede MS Paint de bulunacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Xiaomi, MIUI'daki Sinir Bozucu Reklamları Kaldıracak
Xiaomi, MIUI'daki Sinir Bozucu Reklamları Kaldıracak

Bir Xiaomi yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre arayüzdeki kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen reklamlar kaldırılacak. ...

WhatsApp'ın Fotoğrafları İndirme Özelliği Nasıl Kapatılır?
WhatsApp'ın Fotoğrafları İndirme Özelliği Nasıl Kapatılır?

WhatsApp, en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarının ilk sırasında yer alıyor. Haliyle paylaşılan medya içerikli mesaj sayısı bir hayli fazla. Bu durum oldukça keyifli olsa da telefon...

Gizemli Kırmızı Evin Bulunduğu Mahalle Terk Ediliyor
Gizemli Kırmızı Evin Bulunduğu Mahalle Terk Ediliyor

Özel Harekat Polisleri'nin gözetiminde bir yıl boyunca kazı çalışması gerçekleştirilen gizemli kırmızı evin terk edilmesinin üzerinden 9 ay geçti. Mahalleli, kazı çalışmalarının...