PUBG 4.2 Güncellemesi Yayınlandı: Tüm Önemli Yenilikler

Dördüncü sezonuna giren Battle Royale oyunu PlayerUnknown's Battlegrounds'un 4.2 güncellemesi bugün yayınlandı. Güncelleme ile oynanışı daha iyi hâle getirecek yenilikler getirildi. Ayrıca Erangel haritası, dinamik hava durumuna kavuştu.


Popüler Battle Royal oyunu PlayerUnknown’s Battlegrounds’un dördüncü sezonunun ikinci güncellemesi yayınlandı. Güncelleme, her zaman olduğu gibi oyunun test sunucularında bir hafta boyunca test edildikten sonra geldi.

Gelen güncelleme, büyük çaplı bir güncelleme değil. Oynanışı daha iyi hâle getirmek ve birkaç hata düzeltmesi yapmak için yapılan bir güncelleme ancak güncellemeyle gelen bir büyük yenilik var. PUBG’nin emektar haritası Erangel, artık dinamik hava durumuna sahip.

Yeni hava durumuyla bambaşka bir Erangel:

pubg güncelleme

PUBG’ye gelen son büyük güncelleme ile revize edilen Erangel haritası, artık günlük güneşlik bir durumdan fırtınalı bir duruma gelebilecek. Hatta sis, yağmur, şimşek ve gök gürültüsü gibi hava özelliklerine de sahip olacak.

Araçların motorları kapanabilecek:

Oynanış kısmına gelirsek, 4.2 yamasıyla gelen bir özellik de artık oyuncuların arabalarının motorlarını kapatabilecek olması. Oyuncular ister sürerken ister sabit durumdayken arabalarının motorlarını kapatabilecekler. Arabanın sürücüsü, arabadan indikten iki saniye sonra motorlar otomatik olarak kapanacak. Ayrıca arabanın sekiz saniye boyunca hareketsiz kalması da motorların kapanmasına yol açacak.

Bombaların izleyeceği rota gerçeğe yakın hâle getirildi:

pubg güncelleme-2

Oyun içerisinde ister koruma ister saldırı için atılan bombalar artık daha tutarlı bir şekilde yol alacak. Sürtünme kuvvetinde yapılan ayarlamalar sayesinde sis bombaları artık daha yavaş ve daha kısa mesafeye yuvarlanacaklar. El bombaları ve flaş bombaları ise yuvarlanırken daha fazla momentuma sahip olacaklar. Böylece daha fazla mesafe kat edecekler ve daha hızlı yuvarlanacaklar.

Hasar ve doluluk göstergeleri:

pubg

Oyuna gelen yeniliklerden biri de kullanıcı arayüzünde bulunuyor. Oyuncular, artık ekipmanlarının ne kadar zarar aldıklarını ve çantalarının ne kadar dolu olduğunu kolay bir şekilde görebilecekler.

Ses ayarları yeniden düzenlendi:

pubg

PUBG’de daha önce bulunmayan ve her oyunda olması gereken bir özellik daha güncellemeyle beraber eklendi. Oyuncular artık ana ses seviyesini tek bir yerden ayarlayabilecekler. Bunun dışında yine oldukça kullanışlı bir özellik olan Anında Ses Azaltıcı kısayolu eklendi. Artık tüm efekt seslerini tek bir tuşla açıp kapatabileceksiniz. Böylece şiddetli bir çatışmanın içerisindeyken ya da kırmızı bölgede iken takım arkadaşlarınızı daha rahat duyabileceksiniz.

Önümüzdeki güncellemelerde yapılan yenilikler arasında ise silah seslerinin değişmesi, duyma mesafesinin artması ve arabaların seslerinin değişmesi gibi özellikler yer alıyor. Bugün gelen güncelleme, şu an için yalnızca PC platformlarına dağıtıldı. Konsol oyuncuları ise güncellemeyi iki hafta içerisinde alacaklardır.

PUBG 4.2 güncelleme tanıtım videosu:




Katlanabilir Kameralar Geliyor
Katlanabilir Kameralar Geliyor

Katlanabilir telefonlar henüz kullanımda değil ancak sizlere bu teknolojiyi sollayacak yeni bir üründen bahsedeceğiz: Katlanabilir kamera. ...

Yapay Zekâ ile CEO’yu Kandırıp 1,4 Milyon TL ile Kaçtılar
Yapay Zekâ ile CEO’yu Kandırıp 1,4 Milyon TL ile Kaçtılar

Bir İngiliz CEO, bir Alman CEO ve sahtekar çalışanlar... Bu fıkrada Temel yok, onun yerine yapay zekâ var. Uçakla yolcu transferi yok, kıtalararası para transferi var. Profesör ve Tokyo yok...

Snapdragon 865'in Özellikleri Ortaya Çıktı
Snapdragon 865'in Özellikleri Ortaya Çıktı

Qualcomm'un 2020 model amiral gemisi telefonlara güç verecek, yeni nesil Snapdragon 865 yonga setinin özellikleri sızdırıldı. Şirket, geçtiğimiz günlerde yeni işlemcisini 3-5 Aralıkta...