Google, AMP'ye Yeni Bir Özellik Daha Ekliyor

Yaklaşık 4 yıl önce Google tarafından mobil cihazlardaki Google deneyimini artırmak için başlatılan AMP projesine yepyeni bir özellik ekleniyor. Geliştirilen yeni özellikle birlikte Google Görseller’deki deneyiminiz artık daha hızlı bir hâle gelecek.


Google tarafından ilk olarak 2015 yılında duyurulan AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) projesi, mobil internet sayfalarını hızlandırmak için tasarlanmış açık kaynaklı bir yapı. Şirketin iddiasına göre bu yapı, yüklenme süresini bir saniyenin altına çekiyor ve yüz binlerce alan adı tarafından milyarlarca sayfada kullanılıyor.

Google, yeni filizlenen bu ekosistem için Google Görseller’den sayfaları ziyaret edebileceğiniz yeni ve daha hızlı bir yolu duyurdu: Gitmek İçin Kaydır (Swipe to Visit). Desteklenen akıllı telefonlardan yaptığınız arama sonuçlarından bir görsel seçtiğinizde, ekranın alt tarafında sitenin bir ön izlemesini göreceksiniz. Bu sayfayı yukarı çektiğinizde ilgili sayfa yüklenmeye başlayacak.

google amp

Gitmek İçin Kaydır, ön izlemeyi göstermek için AMP’nin “ön betimleme” özelliğini kullanıyor. Ayrıca AMP desteği olan yayıncıların da Gitmek İçin Kaydır özelliğini kullanmak için ekstradan yapması gereken bir şey bulunmuyor.

Gitmek İçin Kaydır özelliği, açık kaynaklı bir kütüphane olan AMP Stories için de bir dizi geliştirme barındırıyor. Yayıncıların kullandığı AMP Stories’e ayrıca Türkçe, Rusça, Japonca, İtalyanca, Arapça da dâhil olmak üzere 21 adet dil desteği de eklendi.

Google, geçtiğimiz mart ayında geliştiricilerin e-posta mesajlarına kataloglar, anketler, promosyon teklifleri gibi dinamik içerikleri gömmesine izin verdiği bir AMP araç takımını da yayınlamıştı. Özelliği ilk kullananlar ise Booking.com, Oyo Rooms, Freshworks ve Pinterest olmuştu.




5G, Powerbank Kullanımını Önemli Şekilde Artıracak
5G, Powerbank Kullanımını Önemli Şekilde Artıracak

Yapılan açıklamalara göre 5G teknolojisi, 4G'ye göre 2 buçuk kat daha fazla enerji tüketecek. Popüler taşınabilir şarj cihazı üreticisi Anker, 5G teknolojisinin yüksek enerji...

Google'ın Fişini Çektiği Inbox'a Muhteşem Alternatif: Spark
Google'ın Fişini Çektiği Inbox'a Muhteşem Alternatif: Spark

Google, Inbox kullanıcılarını Gmail'e geçmeye davet ediyor. Fakat dilerseniz çok daha kişisel bir alternatife geçiş yapabilirsiniz. ...

Nokia 8000 4G Afişi, Kayar Kapaklı Bir Telefon Olmadığını Ortaya Koyuyor
Nokia 8000 4G Afişi, Kayar Kapaklı Bir Telefon Olmadığını Ortaya Koyuyor

Nokia 8000 4G yeni bir özellik telefon HMD Küresel da 4G desteği olacak Nokia 6300 bir yeniden birlikte yakında başlaması bekleniyor. Finli şirket henüz iki telefonu duyurmadı, ancak...