Oppo'nun Yeni Kızaklı Telefon Tasarımını Gösteren Patent

Oppo geçtiğimiz sene kaydırma mekanizmalı cihazı Find X'i tanıtmış ve sektörde bir akım başlatmıştı. Şimdiyse ortaya çıkan yeni bir patent, şirketin yeni bir kaydırma mekanizması üzerinde çalıştığını gösteriyor. Fakat bu seferki biraz farklı.


Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo'nun geçtiğimiz sene tanıttığı Find X, kaydırmalı (ya da kızaklı) diyebileceğimiz telefon tasarımını piyasada bir trend haline getirmiş ve Xiaomi gibi birçok üretici de bu anlayışı baz alarak kendi telefonlarını piyasaya sürmüştü.

Oppo Find X, ikisi arkada, diğeri ön tarafta olmak üzere sahip olduğu üç kamerayı bu kızak kısmında saklıyordu. Fakat ortaya çıkan yeni tasarımlar, Oppo'nun bu tasarımı değiştireceğini ve iki arka kamerayı kızaklı kısımdan çıkarıp her zaman görüneceği arka kısma yerleştireceğini gösteriyor. Yani sadece öndeki iki kamera hareketli olacak.

Görüntülerin herhangi bir parmak izi sensörüne ev sahipliği yapmaması, telefon ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına sahip olacağını ya da Apple'ın da yaptığı gibi sadece yüz tanıma sistemini kullanacağını gösteriyor.

Elbette bunların sadece bir patentten ibaret olduğunu ve hiçbir zaman böyle bir tasarımı görmeyebileceğimizi de söyleyelim.




E-Devlet'te 5 Yeni Hizmet Daha Kullanıma Açıldı
E-Devlet'te 5 Yeni Hizmet Daha Kullanıma Açıldı

Hizmet skalasını gün geçtikçe genişleten e-Devlet'e 5 yeni hizmet daha geldi. ...

Signal ve Telegram, en çok indirilenler listesinde 2021
Signal ve Telegram, en çok indirilenler listesinde 2021

WhatsApp’ın yeni şartları ve saklılık ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu ilkeleri onaylamayacak kullanıcıların ise WhatsApp hesabı silinecek. WhatsApp yeni...

Google Recorder 2.0, Birkaç Yeni Özellik Getiren Pixel 5 İçin Duyurdu
Google Recorder 2.0, Birkaç Yeni Özellik Getiren Pixel 5 İçin Duyurdu

Google Kaydedici uygulaması ilk olarak geçen yıl Pixel 4 serisiyle tanıtıldı. Teknoloji şu anda Google Recorder 2.0 adlı gelişmiş bir sürümü tanıttı. Yeni sürüm, geçen yılın...