Intel, Yeni Celeron ve Pentium İşlemcilerini Duyurdu

Intel, daha önce üst seviye modellere hitap eden Comet Lake-U işlemci ailesine iki yeni ekonomik model ekledi. Yeni Pentium 6405U ve Celeron 5205U modelleri iki çekirdeğe sahip olarak satışa çıkacak.


Intel, kendi bünyesine diğer işlemciler kadar aşırı cep yakmayacak iki yeni Comet Lake-U işlemcisini sessizce ekledi. Pentium Gold 6405U ve Celeron 5205U olarak adlandırılan iki işlemci, gelecekte giriş seviyesindeki ince ve hafif laptoplarda mutlaka karşımıza çıkacaktır.

Intel’in her iki yeni işlemcisi de çift çekirdekli üretilmiş. Pentium Gold 6405U çift çekirdekle 2,4 GHz hıza ulaşabilirken Celeron 5205U 1,9 GHz hızına ulaşabiliyor. Her iki işlemcinin de ısıl tasarım gücü de diğer tüm Comet Lake U işlemcileri gibi 15 Watt olarak belirlenmiş. Yine iki işlemci de 2 MB L3 önbelleğe sahip.

Intel işlemci

Yeni işlemcilerin hızlı modeli 2 çekirdek ve 4 sanal çekirdekle geliyor. Bunun yanında her Celeron modelinde olduğu gibi Celeron 5205U da hyperthreading teknolojisini desteklemiyor. Celeron 5205U, 2 çekirdeğe ve 2 iş parçacığına (thread) sahip. Ayrıca her iki işlemci de düşük ısıl tasarım gücüne sahip olduğundan yüksek boost hızlarını destekleyemiyorlar.

Intel’in yeni işlemcileri Pentium Gold 6405U ve Celeron 5205U, DDR4/LPDDR3 hafıza kontrolüne sahip olan Intel UHD Graphics ekran kartı ve 12 PCIe 2.0 slotu ile birlikte geliyor. Yalnız her iki işlemciyi de diğer Comet modellerinden ayıran önemli bir şey var: fiyat. Comet serisi genelde 281 dolar gibi fiyat etiketleriyle karşımıza çıkıyor. Fakat Intel’in Pentium Gold 6405U işlemcisi 161 dolar (yaklaşık 920 TL) fiyat etiketiyle çıkış yaparken Celeron 5205U 107 dolar (yaklaşık 610 TL) fiyat etiketiyle satışa çıkacak.

Intel’in Comet Lake-U ailesi bugüne kadar yalnızca dört işlemciye ev sahipliği yapıyordu. Bu işlemcilerin üçü üst seviye laptoplar için tasarlanmış işlemcilerdi ve 300 doların üstünde fiyat etiketine sahiplerdi. Intel’in Comet ailesine çok daha ucuz işlemciler eklemesi, şirketin pazardaki payını da artırmasını sağlayacaktır.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Xbox One Oyunları Bilgisayar Ekranına Nasıl Aktarılır?
Xbox One Oyunları Bilgisayar Ekranına Nasıl Aktarılır?

Konsol oyunlarını bilgisayarından oynamak isteyenlerden misiniz? Bir Xbox One’ınız ve bir bilgisayarınız varsa aradığınız cevaplar yazımızda. ...

Nier: Automata Satışlarda 4 Milyonu Devirdi
Nier: Automata Satışlarda 4 Milyonu Devirdi

Aksiyon RPG türünde oldukça başarılı bir yapım olan Nier: Automata, 4 milyon satış rakamına ulaştı. ...

Nvidia, MacBook'tan 7 Kat Daha Hızlı Dizüstülerini Tanıttı
Nvidia, MacBook'tan 7 Kat Daha Hızlı Dizüstülerini Tanıttı

Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenecek Computex 2019 öncesinde, Nvidia adet şov yaptı. Yeni dizüstü bilgisayarlarıyla MacBook’lara rakip ürün gamına giriş yapan firma, hem hafif...