iPhone ve iPad'lere Nasıl VPN Kurulur?

iOS cihazlara VPN kurmak, sanıldığı kadar zor değil. Birkaç kısa işlem ile iOS işletim sistemi yüklü cihazlara nasıl VPN kurulacağını gösteriyoruz.


İnternette gezinmek, sosyal medyada etkileşimde bulunmak ve arkadaşlarımızla iletişime geçmek için telefonlarımızı yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Bunu yaparken verilerimiz ve internet gezinme alışkanlıklarımız; internet servis sağlayıcısı, ağ sağlayıcısı ya da belki de hükûmet tarafından takip ediliyor. Eğer bu konuda bir endişeniz bulunuyorsa VPN kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra VPN kullanımının en büyük sebeplerinden biri de yasaklı ve erişimi engellenmiş siteleri kullanabilmek. VPN aracılığıyla bütün bunları göz atma verilerinizin şifrelendiği sanal özel ağlar ile gerçekleştirebiliyoruz.

Bu yazıda iPhone’a VPN kurmanın ve yönetmenin hangi aşamalar ile gerçekleştirilebildiğini anlatıyoruz.

Yöntem 1: VPN sağlayıcısının uygulamasını kullanma

Bu yöntem en kolay ve zahmetsiz olanı. Neredeyse tüm büyük VPN sağlayıcılarının App Store’da uygulamaları bulunur. Uygulamalar aracılığıyla bağlantıya ulaşmak bir hayli kolay olabilir. VPN fiyatları, birkaç farklı faktöre göre değişiklik gösterebilir.

Aşağıdaki sağlayıcıların VPN’e bağlanmayı kolaylaştıran birer uygulamaları bulunur:

  • ExpressVPN
  • TunnelBear
  • CyberGhost
  • Private Internet Access
  • HotSpot Shield
  • Buffered VPN

Hangisini seçerseniz seçin, VPN kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli faktör ücretsiz bir VPN kullanmaktan kaçınmanızda fayda olduğu. Ücretsiz VPN tabii ki kullanılabilir, ancak sağlayıcının bir şekilde para kazanmak zorunda olduğu düşünüldüğünde fazladan reklamlar, azaltılmış hızlar veya verileriniz satılması ihtimali gibi faktörlere katlanmak zorunda kalabilirsiniz.

iPhone’da uygulamalar aracılığıyla VPN’e bağlanma

  1. App Store’dan tercih ettiğiniz uygulamayı indirin. Doğru uygulamada karar kılamadıysanız Yöntem 2’ye geçiş yapabilirsiniz.
  2. Uygulamayı başlatın ve giriş yapın.
  3. Uygulama, kuruluş sürecinde size rehberlik edecektir. Kurulum aşamasında bir VPN yapılandırması yüklemek için izin vermeniz istenir. Yüz tarama, parmak izi ya da şifre ile değişikliği onaylayın.
  4. Kurulum tamamlandıktan sonra VPN’e bağlanmak için uygulamayı kullanabilirsiniz.

Yöntem 2: Manuel olarak VPN’e bağlanma

Sağlayıcının uygulaması yoksa veya herhangi başka bir nedenden dolayı el ile bağlanmak istiyorsanız, bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bağlanmak için aşağıdaki bilgilere ihtiyacınız olacak:

  • VPN türü
  • Sunucu adresi
  • Uzaktaki kimlik
  • Kullanıcı adı
  • Parola

Bunlara ek olarak yerel bir kimlik sağlamanız ve kullanıcı adı veya sertifika kimlik doğrulaması tercihlerinden birini seçmeniz gerebilir.

VPN sağlayıcısına manuel olarak bağlanma:

  1. Ayarlara giderek Genel > VPN yolunu takip edin ve ‘VPN Konfigürasyonu Ekle’ye doknunun.
  2. Açılan sayfadaki gerekli tüm bilgileri doldurun. Eğer bu bilgileri bilmiyorsanız VPN sağlayıcınızın web sitesine bakabilirsiniz.
  3. VPN konfigürasyonunu eklemek için 'Bitti'ye dokunun.

Artık iPhone için nasıl VPN ekleneceğini biliyorsunuz. Daha kolay ve zahmetsiz olduğundan ilk aşamada uygulama aracılığıyla VPN eklemenizi tavsiye ederiz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Apple, 2021 iPad Pro’sunda Kendi 5G ‘iPhone 13’ Modemini sunacak
Apple, 2021 iPad Pro’sunda Kendi 5G ‘iPhone 13’ Modemini sunacak

Apple,tedarik zinciri şirket bile 2021 tarihinde kullanıma hazır olabileceğini sonraki iPhone serisi için kendi mmWave 5G modem yapmaya planlama olduğunu ortaya koymuştur.Apple’ın gelecek...

PewDiePie'yla İlgili Videolar Yüzünden İşinden Olan YouTuber
PewDiePie'yla İlgili Videolar Yüzünden İşinden Olan YouTuber

Ünlü YouTuber PewDiePie'ın adı, -her ne kadar kendisinin bir alakası olmasa da- Yeni Zelanda'da camilere yapılan terör saldırısı da dahil olmak üzere birçok tartışmalı olayla beraber...

PUBG Mobile'a Zombi Modu ve Gece Modu Geldi
PUBG Mobile'a Zombi Modu ve Gece Modu Geldi

Tencent Games, PUBG Mobile oyuncularının uzun zamandır beklediği zombi modunu nihayet yayınladı. Ayrıca Vikendi'nin gece modu da artık kullanıma sunulmuş durumda. ...