Microsoft Surface Cihazlarında Yavaşlama Sorunu Yaşanıyor

Kullanıcılar, Microsoft'un Surface serisinden Surface Pro 6 ve Surface Book 2'de yavaşlama sorunu yaşadıklarını dile getiriyorlar. Microsoft ise bu sorunu düzeltmek için bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığını açıkladı.


Microsoft’un tablet-bilgisayar serisi Surface’a ait iki cihaz hakkında sayısız şikayetler oluşturuldu. Kullanıcıların şikayetlerine göre Surface cihazları oldukça önemli derecede yavaşlama sorunları yaşıyor.

Şikayetlere göre Surface serisinden Surface Pro 6 ve Surface Book 2 cihazları neredeyse Pentium 2 seviyesine inmiş durumdalar. TechRepublic’e göre cihazlar 400 MHz hıza düşmüşler. Oluşan şikayetler ise Surface Pro 6’ya gelen yazılım güncellemesinden sonra artmaya başlamış.

surface pro 6

Microsoft Surface Pro 6 minimum 1.6 GHz hıza sahipken bu sene yeni işlemcisine kavuşan Surface Book 2 1.7 GHz hızına sahip. Yaşanan yavaşlama sorunu bu cihazların hızlarını normal kapasitelerinin dörtte birine düşürüyor. Bu da tabii ki kullanıcıların fark edemeyeceği kadar büyük bir düşüş.

Yaşanan problemin Intel işlemcisinde bulunan BD PROCHOT isimli bayrağa (flag) ait olduğu söyleniyor. Bu güvenlik özelliği sistemin aşırı ısınmasının önüne geçmek için bulunuyor. Sistem, CPU normal sıcaklıkta olsa bile herhangi bir bileşenin ısınması sonucunda devreye girebiliyor.

surface book 2

Microsoft Surface cihazlarının bazı sahipleri, cihazları bağlantı noktalarından ya da adaptörlerinden çıkarmanın sorunlarını çözdüğünü iddia ediyor. Diğer kullanıcılar ise üçüncü parti antivirüs yazılımlarını suçluyor. Çoğu kullanıcının ortak noktası ise cihazları yeniden başlatmanın sorunu çözmeyeceği fikri.

BD PROCHOT bayrağı yalnızca Surface Pro 6 ve Surface Book 2 cihazlarına özel bir şey değil. Artan şikayetler ve yeni yayınlanan yazılım güncellemesi arasındaki ilişki, tablet-bilgisayar cihazlarında yaşanan sorunlar ile BD PROCHOT arasında bir bağ kuruyor.

Microsoft ne diyor?

microsoft

Neyse ki Microsoft bu sorunun farkında olduğunu açıkladı. Microsoft'un bir sözcüsü TechRepublic'e yaptığı açıklamada “Bazı müşterilerin Surface Book’larında hız problemi yaşadıklarının farkındayız. Sorunun önüne geçebilecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Sorunun arkasındaki gerçek sebep hala ortaya çıkmadı. Microsoft ise henüz bir yazılım güncellemesine dair tarih paylaşmadı.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Blizzard Oyunun Hikaye Gelişimi Hakkında Konuştu
Blizzard Oyunun Hikaye Gelişimi Hakkında Konuştu

George Krstic'in açıklamasına göre Blizzard, hikaye geliştirme aşamasında oyunculardan gelen negatif geri bildirimleri dikkate almak istiyor ancak kendi belirledikleri rotadan da şaşmak...

Dell 40 inç ultra geniş monitörü görücüye çıkardı 2021
Dell 40 inç ultra geniş monitörü görücüye çıkardı 2021

Teksas merkezli bilgisayar üreticisi Dell 40 inç ultra geniş monitörün tanıtımını yaptı. Monitör ilk bakışta kavisli yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Dell’in mevzubahis ilk...

ABD Uzay Kuvvetleri, 'astronot kolordusu' kuracak
ABD Uzay Kuvvetleri, 'astronot kolordusu' kuracak

ABD Uzay Kuvvetleri, gelecek yıllarda uzayda "astronot kolordusu" kuracak. Uzay Kuvvetleri yetkilileri, konuyla Aralık 2019’da Başkan Donald Trump’ın imzaladığı kararnameyle...