Microsoft, Windows 10 İçin 'PowerToys'u Yayınladı

Microsoft, Windows 95'le birlikte kullanıcıların hizmetine sunduğu ancak daha sonradan elini eteğini üzerinden çektiği araç takımı olan PowerToys'u Windows 10 için yeniden hazırlayarak kullanıcıların hizmetine sundu. Microsoft'un kullanıcılarına sunduğu bu araç takımı, Windows 10'un fazlasıyla kişiselleştirilmesini sağlıyor.


Teknoloji devi Microsoft, Windows 95'le birlikte kullanıcılara fazlasıyla işlevsel olan "PowerToys" isimli yardımcı araç takımı hizmete sunmuştu. Windows XP dönemine kadar aktif olarak kullanılan bu araç takımı, sonralardan işlevselliğini yitirdi ve Microsoft, bu araç takımının arkasında durmayı bırakarak tüm sorumluluğu kullanıcılara bıraktı.

Gel zaman git zaman derken bir dönemler yıldızı parlayan bu araç takımı, şimdilerde yeniden konuşulmaya başladı. Bunun nedeniyse Microsoft'un, PowerToys isimli araçlarının Windows 10 için geliştirilmiş olan versiyonunun ön izleme sürümünü kullanıcıların hizmetine sunmuş olması. Üstelik PowerToys, an itibarıyla tüm Windows 10 kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak indirilebiliyor.

PowerToys

Aslına bakacak olursak Microsoft'un bu araç takımı, kullanıcıların Windows işletim sistemi üzerinde bazı oynamalar yapmasına yardımcı oluyor. Örneğin PowerToys araçları sayesinde kullanıcılar, Windows işletim sisteminden hem aldıkları verimi artırıyorlar hem de daha çok kişiselleştirilmiş bir Windows deneyimi yaşıyorlar.

Yeniden geliştirdiği yardımcı araçların işlevselliğini de artıran Microsoft, Windows 10 için iki yeni PowerToy daha sunuyor. Microsoft'un sunduğu araçlardan bir tanesi "FancyZones". Bu yardımcı, ayrıntılı pencere düzenlemelerine olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, pencere düzenlerini kullandıkları uygulamaların sayısına göre ayarlıyor ve yerleştiriyorlar. Bu sayede kullanıcılar, masaüstünü daha aktif olarak kullanabiliyorlar. 

İşte FancyZones kullanımına bir örnek

Microsoft'un kullanıcılar için sunduğu ikinci PowerToy'sa belki de bütün kullanıcılar tarafından mutlaka kullanılması gereken bir özellik. Microsoft'un Windows 10 kullanıcıları için sunduğu bu yeni yardımcı, kullanıcılara açılabilir bir ekranda kısayol tuşlarını gösteriyor ve bu sayede kullanıcılar, Windows 10'un kısayol tuşlarını daha aktif bir şekilde kullanabiliyorlar. Bu özellik, klavyenizde bulunan "Windows" tuşuna basılı tutmanız halinde karşınıza çıkacak ve şöyle görünecek;

Windows 10

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre geliştirici ekipler, Windows 10 için daha fazla yardımcı araç üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Microsoft, ilerleyen dönemlerde de geliştireceği yardımcı araçları kullanıcılara ücretsiz olarak sunacak ve Windows 10 kullanıcılarının genel deneyimini artıracak.

Eğer sizlerde Microsoft'un Windows 10 için geliştirmiş olduğu PowerToys araçlarını indirmek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıca FancyZones kütüphanesine erişmek ve detaylı bilgi sahibi olmak için burayı ve kısayol kılavuzuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olarak kütüphanesine erişmek isterseniz de burayı kullanabilirsiniz.




Adobe Lightroom İçin 8 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Tüyosu
Adobe Lightroom İçin 8 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Tüyosu

Mobil fotoğraf düzenleme uygulaması Adobe Lightroom'u kullanarak olağanüstü fotoğraflar yaratmak ister misiniz? Sizin için hazırladığımız bu rehber sayesinde Android ve iOS...

Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma Nerede? 2021
Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma Nerede? 2021

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma ile ilgili bir takım iddialar bulunuyor. Çin merkezli şirketin kurucusu olan Jack Ma, Alibaba’ya yönelik soruşturmaların hemen peşinden 2 aydan daha uzun bir...

Vivo Apex 2019 - Fiyatı ve Özellikleri
Vivo Apex 2019 - Fiyatı ve Özellikleri

Vivo, hem tasarım da, hem donanım da hem de güvenlikte en yeni nesil teknolojileri kullandığı yeni amiral gemisi Vivo Apex 2019'u resmi olarak tanıttı. ...