iPhone 11 Serisinin 'IP68' Sertifikası Neler Vadediyor?

iPhone 11 serisinin suya karşı dayanıklılığını ölçmek isteyen Cnet, bir test hazırladı. Yapılan testlerin sonucunda iPhone 11 serisinin vadedilenden çok daha dayanıklı olduğu ortaya çıktı.


ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz ay yeni iPhone 11 serisini duyurdu. Apple, yaptığı tanıtımlarda yeni iPhone serisinin pek çok özelliğinden bahsetti. Ancak şirketin bahsetmediği bir özellik bulunuyordu. Apple'ın bahsetmediği bu özellik, su geçirmezlikle ilgili. Ancak aslına bakacak olursak Apple, zaten böyle bir özellikten bahsedemez çünkü yeni iPhone serisi, suya 'o kadar' da dayanıklı değil.

Apple'ın iPhone 11 serisi IP68 sertifikasına sahip. Bu sertifika, yeni iPhone serisinin belirli bir noktaya kadar suya dayanıklı olduğunu ortaya koyuyor. Ancak bu sınırların ötesine geçildiğinde iPhone'lar su geçiriyor ve kullanılamaz hale geliyorlar. Peki iPhone 11 serisinin suya dayanıklılığı gerçekten ne durumda? Bir YouTuber, bu sorunun cevabını alabilmek için iPhone 11 serisini su testine soktu.

iPhone 11 serisi

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre iPhone 11'in 2 metrelik suya yarım saat boyunca dayanabilmesi gerekiyor. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max'in ise 4 metre derinliğindeki suya yarım saat boyunca dayanabilmesi gerekiyor. Yapılan testlerde, Apple'ın verdiği sözü tuttuğu açıkça görülebiliyor. Hatta Apple, verdiği sözden daha fazlasını da vadediyor gibi görünüyor.

Yapılan denemelerde, iPhone 11 serisinin 12 metreye kadar suya dayanabildiği ortaya çıktı. Test ekibi, telefonları yarım saatlik bekletmeden sonra çıkarttı ancak görünen o ki iPhone'lar, su altında beklemeye devam etseydi çalışmayı sürdüreceklerdi. Dilerseniz artık sizleri, "Cnet" tarafından yapılan o test videosu ile başbaşa bırakalım.




Artık Emekliye Ayrılması Gereken 8 Popüler Oyun Karakteri
Artık Emekliye Ayrılması Gereken 8 Popüler Oyun Karakteri

Video oyunlar bazen bir oyunla bize bir karakter tanıtırken bazı karakterlerse tüm bir oyun serisine hakim olabiliyor. Biz de sizin için oyunlarda fazlasıyla gördüğümüz oyun karakterlerini...

WhatsApp'ın iOS Beta Sürümü Güncellendi: İşte Yenilikler
WhatsApp'ın iOS Beta Sürümü Güncellendi: İşte Yenilikler

WhatsApp geliştiricileri, uygulamanın iOS platformu için sunulan beta sürümünü güncellediler. Yeni sürüm, Facebook Pay'in WhatsApp iOS sürümü için de hazırlandığını gösteriyor. ...

GTA 6'nın Çıkış Tarihiyle İlgili Çok Önemli Gelişme
GTA 6'nın Çıkış Tarihiyle İlgili Çok Önemli Gelişme

Rockstar Games'in GTA 6 serüveni, arap saçına dönmüş durumda. Şimdi yaşanan gelişmeyse, oyunun bir kez daha 3 Aralık'taki PlayStation Awards etkinliklerinde tanıtılabileceğini...