MediaTek, Helio G90 İsimli İşlemcisini Tanıttı

Oyuncu telefonlarının artmasıyla birlikte işlemci üreticileri de oyuncu telefonlarına yönelik işlemciler üretmeye devam ediyor. Qualcomm'un Snapdragon 855 işlemcisini oyuncu telefonları için tekrardan tasarladığı Snapdragon 855+'ın ardından MediaTek de söz verdiği üzere oyuncu telefonları için tasarladığı MediaTek G90 isimli işlemcisini tanıttı.


İşlemci üreticisi MediaTek, söz verdiği gibi oyuncu telefonlarına özel ürettiği Helio G90 işlemcisini tanıttı. Yeni MediaTek Helio G90 serisi işlemciler, hızlı bir CPU ve GPU donanımını yazılım geliştirmeleriyle sunuyor. MediaTek işlemcisine dair "Akıllı telefonları oyun deneyimini en yüksek seviyeye çıkaran bir işlemci" olarak tanımlıyor.

İşlemci, aynı zamanda yüksek RAM, yüksek çözünürlüklü kameralar ve amiral gemilerinde bulunacak birçok yüksek özellikleri destekliyor. Bu özellikler arasında oyun için gerekli olmayan ancak amiral gemilerinde bulunan özellikler de bulunuyor.

mediatek

İşlemci tanıtılmış olsa da hâlâ belirli özelliklerin açıklanmadığını belirtmekte de fayda var. Şu an açıklanan özellikler arasındaysa G90'ın 8 çekirdekli bir işlemci olması yer alıyor. Cortex-A76 + Cortex-A55 çekirdeklerini içerisinde barındıran işlemci 2,05 GHz'e kadar çıkabiliyor.

ARM'nin Mali-G76 3EEMC4 grafik kartını 800 MHz'e kadar destekleyen işlemci 10 GB'a kadar LPDDR4x-2133 MHz RAM ve 64 MP'e kadar tek bir kamera ya da 21 MP + 16 MP çift kamerayı destekliyor. Tüm bunların yanı sıra saniyede 240 kareye kadar video çekimi de işlemci tarafından destekleniyor.

helio G90

MediaTek, yüz tanımlaması için yapay zekânın kullanıldığını ve MediaTek'in 'HyperEngine' isimli oyun teknolojisinin optimizasyon konusunda bulunduğunu belirtti. Tüm bunların yanı sıra MediaTek iki adet işlemciden bahsetti.

MediaTek G90 ve G90T isimli iki adet işlemciden bahseden MediaTek, iki işlemci arasında ne gibi farklar olduğuna dair bir açıklamada bulunmadı. Yine de işlemcilerin ismi incelendiği zaman 'T' harfinin 'Turbo' kelimesini çağrıştırdığını ve daha yüksek frekans hızlarının G90T isimli işlemcide bulunduğunu düşünüyoruz.

MediaTek şu an için işlemcilerini duyurmuş ve kısmen tanıtmış olsa da işlemcilerin kullanıldığı telefonlar ortaya çıktıkça işlemciler hakkındaki bilgilerimizin daha da artacağını düşünüyoruz. Yeni oyuncu telefonları çıktığı zaman yeni bilgilerle karşınızda olacağız.




Twitter Dünya Genelinde Çöktü mü?
Twitter Dünya Genelinde Çöktü mü?

Geçtiğimiz hafta Facebook ve Instagram'da yaşanan sorunun bir benzeri bugün Twitter'da yaşanıyor. Popüler sosyal medya sitesine dünya genelinde erişilemiyor. ...

Apple, iOS 13'te 3D Touch Özelliğinden Vazgeçiyor
Apple, iOS 13'te 3D Touch Özelliğinden Vazgeçiyor

Apple, iPhone 6s’lerden bu yana kullandığı 3D Touch özelliğini, yeni kullanım jestlerine yer açmak için kaldırıyor. ...

Reklam Gösterme Stratejisinin Altında Yatan Korkunç Gerçek
Reklam Gösterme Stratejisinin Altında Yatan Korkunç Gerçek

Akıllı telefonlarda karşımıza çıkan reklamların nasıl oluştuğu eski bir Google çalışanı tarafından açıklandı. Yapılan açıklamalar 'telefonların dinleme yapması' konusuna göre...