Apple, Catalina’daki Sorunların Varlığını Onayladı

Apple, macOS işletim sisteminin son versiyonu olan macOS Catalina’yı pazartesi günü kullanıcılara sunmuştu. Catalina, milyonlarca Mac ve MacBook cihaz sahibi tarafından kendi cihazlarına yüklenildi. Catalina duyurulalı daha iki gün olmuşken, Apple Catalina’da bazı sorunlar olduğunu onayladı.


Apple, Mac ve Macbook’ların işletim sistemi olan macOS Catalina’yı pazartesi günü yayınlamıştı. Catalina, iki gün içerisinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaya başlandı. Ancak kullanıcılar Catalina’da var olan sorunlardan muzdarip durumdalar. 

macos catalina

DJ’ler Macbook Pro’yu yaygın bir şekilde kullanıyor. DJ’ler MacBook Pro’yu düzenleme işlemlerinde ya da müzik listelerinin saklanması işleminde kullanıyor. Bu işlemler için iTunes’un XML veritabanı kullanılıyordu. Ancak 20 yıldır var olan iTunes uygulaması, Catalina ile beraber kaldırıldı. Veritabanı artık yerel bir müzik koleksiyonunu indekslemek için mevcut değil. Bu durum, Traktor ve Rekordbox gibi popüler ve işe yarar müzik programlarının artık çalışmamasına neden oluyor. 

Verge, Catalina’nın sorunun XML dosyasının kaldırılmasından ibaret olduğunu açıkladı. Apple, her uygulamanın arkasındaki üçüncü taraf geliştiricilere sorumluluk verildiğini belirtti. Ancak geliştiriciler, MacBook’larda bulunan bağımsız müzik uygulaması Müzik’in XML dosyasını keşfetme özelliği olacağını düşünüyorlardı. Ancak durum böyle olmadı. 

macos catalina duyuru

Apple, bu sorun karşısında XML dosyasına bakmadan iTunes kütüphanesine erişmek için bir SDK önerdi. Bu sanal alan yaklaşımı Catalina’da çalışmaya devam ediyor. 

Catalina’nın Haziran ayında duyurulmasının ardından kamuya açık beta sürümü kullanıcılara sunulmuştu. Pazartesi günü duyurulan kararlı sürümde ise sadece müzik uygulamaları sorun yaşamıyor. Microsoft Office 2011 ve Adobe CS6 gibi birçok uygulama da Catalina’da sorun yaşıyor. 

Catalina, 32 bitlik uygulamaları desteklemiyor. macOS’un yeni versiyonu Catalina, sadece 64 bitlik bir dünya. Catalina’yı kurduktan sonra kullandığınız herhangi bir uygulama 32 bit ise uygulama artık çalışmayacağı bir iletişim kutusu ile size belirtilecek. Peki uygulamaları bakmadan hangisini 32 bit hangisinin 64 bit olduğunu biliyor musunuz? Peki sizin için önemli bir uygulamanın 64 bit alternatifi yoksa? Catalina’nın büyük sorunlarından birisi de bu. 

macos catalina yükleme ekranı

Catalina’dan memnun kalmadıysanız macOS’nin önceki sürümü olan Mojave’ye geri dönebilirsiniz. Ancak bunu yapmak için sabit diskinizi silmeniz ve önceki yedeklemeye geri dönmeniz gerekiyor. Bunun için Catalina yükseltmesi yapmadan önce muhakkak son bir yedek almayı unutmayınız. 

Forbes’ten Gordon Kelly, Apple Anımsatıcılar'da olan bir başka sorundan daha bahsetti. Anımsatıcılar’ı diğer cihazlarınızla senkronize etmek için bütün cihazlarınızın işletim sisteminin en son sürümünü kullanıyor olması gerekiyor. Son versiyonlarda bulunan Anımsatıcılar uygulaması, daha önceki versiyonlarda bulunan Anımsatıcılar uygulaması ile senkronize olmuyor. Buradaki tek sorun sadece senkronize olamaması da değil. Kullanıcılar aynı zamanda veri kaybına da uğrayabiliyorlar.

macos catalina macbook pro ve ipad pro

masOS Catalina’nın bu sorunları bizzat Apple tarafından kabul edildi ve sorunlar üzerinde çalışıldığı açıklandı. Ancak sorunların tam olarak ne zaman çözüleceği ve MacBook kullanıcıların ne zaman gönül rahatlığı ile Catalina’yı kullanabilecekleri bilinmiyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Google, Makine Öğrenimi ile Arama Sonuçlarını İyileştiriyor
Google, Makine Öğrenimi ile Arama Sonuçlarını İyileştiriyor

Google, uzun yıllardır arama sonuçlarını iyileştirmenin yolların arıyor ve kullandığı yeni sistem, dili daha iyi anlamaya odaklanıyor. Şirket, makine öğrenme teknolojisiyle...

Chromebook’larda Google Meet, daha az kaynak açlığı sözü verdi 2021
Chromebook’larda Google Meet, daha az kaynak açlığı sözü verdi 2021

Hem işte hem de okulu hanede ve çevrimiçi olmaya zorlayan COVID-19 salgını hasebiyle geçtiğimiz birkaç ay içinde Chromebook’lara yönelik talep ve satış rakamları hızla...

Kelime Dağarcığı Geliştirme Adına Her şey 2021
Kelime Dağarcığı Geliştirme Adına Her şey 2021

Kelime dağarcığı geliştirme için google’da arama yapıyorsanız şayet kelime dağarcığının ne manaya geldiğini bilmeniz gerekiyor. Bir ferdin kendisini en iyi izahı için...