Google Haritalar, Yapay Zekaya Emanet Edilecek

Google, harita hizmetiyle ilgili sürekli çalışıyor. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefleyen teknoloji devi, şimdi de yeni bir yapay zeka yardımıyla haritaları otomatik olarak güncellemeyi planlıyor. Geliştirilen bu yapay zeka daha şimdiden, yeni bina modellerini iki kat artırmış durumda.


Akıllı telefon kullanıcıları Google'ın Haritalar hizmetini kullanarak aradıkları adresleri kolaylıkla bulabiliyorlar. Hatta bu hizmet, bölgelerin üç boyutlu olarak incelenebilmesine de olanak sağlıyor ve bu özellik sayesinde bir yere gitmeseniz bile o yeri telefon üzerinden gezmiş kadar olabiliyorsunuz. Google'ın Haritalar uygulaması mevcut durumuyla bile fazlasıyla yeterli ancak şimdi teknoloji devi, bu haritaları daha da iyileştirmek için çalışıyor. 

Google tarafından yapılan açıklamalara göre, Haritalar uygulaması bundan sonra kendi kendisini iyileştirecek. Bugüne kadar genelde araçlarla güncelleme yapan Google, artık bu konuda yeni bir strateji geliştirmesi gerektiğini düşünüyor ve bu kapsamda yeni bir yapay zeka üzerinde çalışıyor. Bu yapay zeka, haritalardaki yenilikleri otomatik olarak entegre edebilecek.

google haritalar

İki Google çalışanıyla yapılan bir röportaj sırasında Google yetkilileri, 200'den fazla ülkede hem iki boyutlu hem de üç boyutlu harita hizmeti verdiklerini söyleyerek mevcut haritaları güncel tutmanın fazlasıyla zor olduğunu açıkladılar. Bu bağlamda yeni bir yapay zekaya yönelen şirketin düşüncesi "Harita yapmak fazlasıyla zorsa biz de harita yapan bir makine yaparız." şeklinde.

Google'ın ilerleyen dönemlerde kullanmaya başlayacağı bu yapay zeka, mevcut haritalarda bulunan detayları, güncel halleriyle karşılaştıracak ve bunu yaparken kimi zaman uydulardan kimi zaman da Google'ın araçlarından aldığı verilerle yapacak ve ciddi farklılıklar varsa bu farklar güncelleştirilecek. Bunların tamamı otomatik olarak yapılabilecek ve bu sayede Google'ın Haritalar hizmeti daima güncel kalacak.

Google'ın bu yapay zekası şu an için giriş aşamasında ancak şirket, ciddi bir yol katettiğini söylüyor. Hatta daha şimdiden güncel bina modellemeleri iki katına çıkmış durumda. İlerleyen dönemlerde bu yapay zekanın yaygınlaşmasıyla birlikte Google Haritalar, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilecekler.




WhatsApp karanlık mod nasıl açılır?
WhatsApp karanlık mod nasıl açılır?

WhatsApp karanlık mod özelliği, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamasını koyu bir tema ile kullanmanızıWhatsApp karanlık mod özelliği, dünyanın en popüler anlık...

BTK, Sertifikalı Siber Güvenlik Eğitimi Vereceğini Açıkladı
BTK, Sertifikalı Siber Güvenlik Eğitimi Vereceğini Açıkladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sertifikalı siber güvenlik eğitimi vereceğini duyurdu. 2-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan eğitime, 18 yaşından büyük olan...

iPhone 11 Pro Max VS Galaxy Note10+ Karşılaştırması
iPhone 11 Pro Max VS Galaxy Note10+ Karşılaştırması

Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin....