Apple, Susam Sokağı'yla Çocuklara Kodlamayı Öğretecek

Bugün düzenlediği "Gösteri Zamanı" etkinliğiyle Apple, çocuklara yönelik yeni çalışmasını da duyurdu.


Susam Sokağı'nın orijinal versiyonu çocuklara sayılar ve harfler gibi temel kavramları eğlenceli bir şekilde öğretiyordu. Bugün düzenlediği etkinlikte Susam Sokağı karakterlerinin kostümünü giyen kişiler tarafından yapılan tanıtımda Apple'ın; Susam Sokağı temalı yeni televizyon programı ile çocuklara kodlamanın temellerini öğreteceği açıklandı.

Apple'ın yeni platformu Apple TV Plus'a (bugün duyurulan film, dizi ve canlı yayınlar için yeni Netflix benzeri Apple uygulaması) gelecek olan Susam Sokağı; kritik düşünme becerileri, kodlama yöntemleri ve her çocuğun öğrenmesi gereken bir kodlama dilini çocuklara aşılamak üzere yayında olacak.

Gösterim sırasında söz alan küçük kukla Cody, yaptığı konuşmada "'Okul öncesi çocuklara kodlamayı öğreterek onlara dünyayı değiştirme fırsatı veriyoruz!' ifadelerine ve 'Programımızda ayrıca 'havalı müzikler' ve 'çılgın dans hareketleri' de olacak" söylemlerine yer verdi.

Büyük Kuş da Cody'e yanıt olarak: "Çocukların daha akıllı, daha güçlü ve daha nazik olmalarına yardımcı oluyorsunuz" dedi. Kodlamanın çocukların anlayacağı şekilde nasıl aktarılacağı konusunda bir tanıtım videosu gösterilmezken bunun, yakın zamanda yayınlanacağını tahmin ediyoruz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Sharp, Skype Kurumsal Sertifikalı İlk Windows Ekranı Tanıttı
Sharp, Skype Kurumsal Sertifikalı İlk Windows Ekranı Tanıttı

Sharp dünyada bir ilki gerçekleştirerek Skype Kurumsal sertifikalı ilk Windows işbirliği bilgisayarını tanıttı. Ekran, öncelikli olarak iş dünyasını ve toplu çalışma ortamlarına...

AMD, Yol Haritasından Üçüncü Nesil Threadripper'ı Çıkardı
AMD, Yol Haritasından Üçüncü Nesil Threadripper'ı Çıkardı

AMD, masaüstü sunucu işlemcileri olan Threadripper'i birinci çeyrek kazanç raporundaki yol haritasından çıkarttı. ...

Araştırma Sonuçlarına Göre Facebook Kullanımı Azalıyor
Araştırma Sonuçlarına Göre Facebook Kullanımı Azalıyor

2018 yılında yaşamış olduğu birçok kötü olaydan dolayı Facebook kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Bağımsız şirketlerin verileri, Facebook'un kullanıcı kaybettiğini gösterse de...