2020'de Çıkacak 11 Muhteşem Oyun

2019'un ilk yarısını geride bıraktık ve daha yıl bitmeden, oyun sektörü gözünü 2020 yılına dikti. Gelin önümüzdeki yıl çıkması beklenen oyunlara, tarihi kesinleşmiş yapımlara yakından bakalım.


Oyunlardaki anlayış giderek farklılaşmaya başladı. Artık tek seferlik satın alabildiğimiz, internete gerek duymayan ve çizgisel şekilde ilerleyen yapımların sayısı çok çok az. Artık oyun dünyası aha sosyal, daha çok insana hitap eden zengin içeriklere sahiip. 

2019'da göreceğimiz oyunlar bazı standartların da oturduğunu kanıtlıyor. Peki 202'de ne göreceğiz? Gelin birlikte bakalım.

Watch Dogs Legion:

watch dogs legion

  • Tür: Aksiyon-Macera

Watch Dogs serisi sevenleriyle, sevmeyenleriyle yıllardır hayatımızda yer alan bir oyun serisi. Ubisoft’un seriye ekleyeceği yeni oyunda aktivist bir hacker grubuna dahil olunacak. Aynı zamanda sokaktaki her NPC bu gruba dahil edilebilecek ve oynanılabilir olacak. 6 Mart 2020’de Google Stadia, Playstation 4, Xbox One ve PC platformlarına çıkışını yapacak.

Cyberpunk 2077:

cyberpunk 2077

  • Tür: Rol Yapma

Cyberpunk 2077, The Witcher serisinden tanıdığımız CD Projekt Red tarafından geliştirilen, Cyberpunk 2020 isimli masa oyununun evreninde geçen bir oyun. Oyun 2012 yılından beri geliştiriliyordu ve yakın zamanda geliştirilme süreci sonra erdi. Sibernetik bir dünyada geçen, kiralık bir katili yönettiğimiz oyun, Witcher gibi bir açık dünya-rol yapma oyunu olacak. Oyun 16 Nisan 2020 tarihinde PC, Playstation 4 ve Xbox One için çıkacak.

Marvel’s Avengers:

avegers

  • Tür: Aksiyon-Macera

Marvel’s Avengers hakkında bilinen fazla detay yok. Oyun seneler önce çok yüzeysel bir fragmanla duyurulmuştu. Sonrasında oyunla ilgili ilk defa bu sene E3’te bir fragmanla birlikte bazı bilgiler paylaşıldı. Oyun aksiyon oyunu olacak ve Avengers karakterleri yönetilebilecek. Aynı zamanda oyun üçüncü şahıs kamerasından oynanacak. Oyunla ilgili beklentiler üst düzeyde değil ancak beklemekte fayda var. Bu arada oyun 15 Mayıs 2020’de Playstation 4, Xbox One, PC ve Google Stadia için piyasaya sürülecek.

Dying Light 2:

dying light 2

  • Tür: Hayatta Kalma-Rol Yapma

Dying Light 2, Dying Light serisinin ikinci oyunu olacak. İlk oyunda da olduğu gibi birinci şahıs oynanışa sahip olacak oyun Techland tarafından geliştiriliyor. Yapım, ilk oyunda da olduğu gibi hayatta kalma, korku ve rol yapma öğeleriyle oyuncuları karşılayacak. Oyunun 2020’nin ilk aylarında çıkışını yapması bekleniyor.

Final Fantasy 7 Remake

final fantasy 7 remake

  • Tür: Rol Yapma

Final Fantasy 7’nin Remake’i oyuncular tarafından uzun zamandır bekleniyor. E3 2019’da, Final Fantasy 7’nin yönetici ismi Yoshinori Kitase, Final Fantasy 7 Remake’in ilk bölümünü duyurdu. Verilen bilgilere göre ilk bölüm sadece, orijinal oyunun açılışında yer alan Midgar’ı içerecek. Buna rağmen oyunun iki Blu-ray diski kadar yer kaplayacağı söyleniyor. Final Fantasy 7 Remake, 3 Mart 2020 tarihinde Playstation 4 özel oyunu olarak çıkacak.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Vampire: The Masquerade

  • Tür: Aksiyon-Rol Yapma

2004 yılında bilgisayara çıkan Vampire: The Masquerade – Bloodlines oyunu, döneminin bilgisayar oyuncularını bir hayli heyecanlandırmıştı. 2004 yılında yapılmış olmasına rağmen oyunculara sunduğu çeşitliliğe övgüler yağdırılmıştı fakat oyunda büyük bir sorun vardı. Oyun teknik anlamda çok hantal ve başarısızdı. Her şeye rağmen Paradox Interactive, bir devam oyunu yaptıklarını açıkladı. Oyunun 2020 yılının Mart ayında PC, Xbox One ve Playstation 4 platformlarına çıkış yapması bekleniyor.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Quarantine

Tom Clancy’s Rainbow Six: Quarantine

  • Tür: Birinci şahıs nişancı

Tom Clancy’s Rainbox Six: Siege oyununu çıkışını yaptığından beri geçen 4 senede ününden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam ediyor. Oyuna 2018 yılının Mart ve Nisan aylarında sınırlı süreli, Outbreak isimli bir etkinlik gelmişti. Rainbow Six: Quarantine tam olarak bu etkinlikten esinlenmiş bir oyun olacak. Yanlış anlaşılma olmasın, Rainbow Six: Quarantine bir eklenti paketi ya da bir genişleme paketi olmayacak. Tam tersine, tek başına çalışabilen bir oyun olacak. Oyunda amaç birleşen üç devlet birliklerini canlandırarak, dünyayı tehlikeye sokan uzaylı istilasını bitirmek olacak. Oyun co-op üzerine kurulu olacak. Rainbow Six: Quarantine henüz net bir çıkış tarihine sahip değil. Oyun 2020 yılının ilk aylarında PC, Xbox One ve Playstation 4 platformları için çıkacak.

Minecraft: Dungeons

Minecraft: Dungeons

  • Tür: Aksiyon-Rol Yapma

Oyna oyna bitmeyen başka bir oyun olan Minecraft, doğal olarak bir devam oyununa sahip olmayacak fakat bu durum, yapımcıların Minecraft adı altında yeni oyunlar çıkarmasına engel değil. Minecraft: Dungeons, retro tarzda bir ‘Dungeon Crawl’ oyunu olacak. Oyuncular bir zindanın içinde üstlerine gelen yaratık dalgalarını savuşturmaya çalışırken, bir yandan da kurtarılması gereken karakterler olacak. Minecraft: Dungeons 2020 yılının ilkbahar aylarında Nintendo Switch, PC, Playstation 4 ve Xbox One için çıkacak.

Halo Infinite

Halo Infinite

  • Tür: Birinci şahıs nişancı

Halo Infinite, Microsoft’un E3 konferasına damga vurdu. Oyunla ilgili verilmiş çok bir bilgi yok ancak Halo serisine ait bir oyunun nasıl olacağını tahmin etmek zor değil. Öncelikle oyun birinci şahıs nişancı türünde olacak. Hikâye odaklı bir oynanışı olacak ama çoklu oyuncu modlarının da kötü olması pek mümkün görünmüyor. Halo Infinite 2020’de PC ve Xbox One platformlarına çıkışını yapacak.

Avatar

avatar oyunu

  • Tür: Aksiyon-Macera

James Cameron’ın gişede rekor üstüne rekor kırmış filmi Avatar’ın aslında bir oyunu çıkmıştı. Şimdiyse Ubisoft, The Division’a da gücünü veren Snowdrop Engine’i kullanarak yeni bir Avatar oyunu geliştiriyor. Oyun gelecek olan Avatar filmlerinin bir adaptasyonu olmayacak. Oyunun çıkış tarihiyle ilgili net bir bilgi yok ancak Ubisoft’un açıklamalarına bakacak olursa 1 Nisan 2020’den önce gelmeyecek. Yapım büyük ihtimalle 18 Aralık’ta çıkacak Avatar 2 filmine yakın bir tarihte çıkacak. Bu arada oyun PC, Playstation 4 ve Xbox One platformları üzerinde oynanabilir olacak.

Beyond Good & Evil 2

Beyond Good & Evil 2

  • Tür: Aksiyon-Macera

Beyond Good & Evil aslında yaratıcısı Michel Ancel’in aklında hep bir üçleme olmuştu. 2003 yılında çıkan oyun sonrasında da bu düşünce rafa kalkmıştı. 2008 yılında Ubisoft serinin hayranlarına yeni bir oyun sözü vermişti ve bu sözden tam 10 sene sonra, E3 2018’de Beyond Good & Evil 2 duyurulmuştu.

Oyun bir açık dünya oyunu olacak ve oyunculara sayısız gezegen keşfetme şansı sunacak. İlk oyunun öncesini anlatacak olan Beyond Good & Evil 2’de, ilk oyundaki ana karakter Jade de yer alacak. Beyond Good & Evil 2 için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı ancak oyunun 2020 yılında çıkış yapması bekleniyor.

2020 yılında çıkması beklenen oyunları listediğimiz haberimizin sonuna geldik. Dilerseniz siz de çıkmasını beklediğiniz oyunları belirtebilirsiniz.




iOS 13 ile Ses Kısma - Açma Ekranı Kaldırılacak
iOS 13 ile Ses Kısma - Açma Ekranı Kaldırılacak

Senelerdir iPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği özellik en sonunda kaldırılıyor. Ses açma - kısma ekranı artık ekranın ortasına pat diye gelmeyecek. ...

BİP Gerçekten Güvenilir mi? 2021
BİP Gerçekten Güvenilir mi? 2021

Malumunuz üzere Whatsapp zaruri tuttuğu kontrat sonrası insanlar alternatif chat uygulamaları aramaktalar. Peki Turkcell Bip harbiden güvenli mi? Turkcell geçtiğimiz aylarda Türkiye Varlık...

Red Dead Redemption 2 PC Sürümü Ekran Görüntüleri
Red Dead Redemption 2 PC Sürümü Ekran Görüntüleri

Rockstar Games, satış rekorları kıran Red Dead Redemption 2'nin PC sürümüne dair ilk ekran görüntülerini yayınladı. Yayınlanan görseller, oyunun grafik olarak oyuncuları fazlasıyla...