BMW Tamircileri Akıllı Bir Gözlük Kullanacak

Arabalarının servisi konusunda teknolojinin her türlü nimetlerinden yararlanacak olan BMW, tamircilerinin alet çantalarına akıllı gözlükler ekliyor.


BMW’de çalışan tamirciler üst teknoloji kullanmaya başladı. Merkezi Almanya’da bulunan otomobil üreticisi, tamircilerinin kullanacağı Realware HMT-1 isimli akıllı gözlüklerini alet çantalarına eklediklerini duyurdu. Akıllı gözlükler sayesinde arabaların tamir süreci düşecek ve servis merkezleri daha etkili bir şekilde çalışacak.

Ubimax’in artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde tamirciler, servis kılavuzlarına kalın kitapları karıştırmadan istedikleri anda ulaşabilecek. Örneğin BMW 3 Serisi bir araçta su pompasını değiştiren bir teknisyen parçayı nasıl yerleştirebileceğini o an görebilecek. BMW yazılımın kullanıcı dostu olduğunu da bildirdi.

Kullanılan teknoloji aynı zamanda tamircilerin mühendislerle görüşmesi gerektiği zaman bir iletişim kurmaya da yardımcı oluyor. Akıllı gözlükleri kullanan bir tamirci, mühendis ekipten biriyle anında görüşerek ihtiyacı olan bilgiyi de ediniyor. Mühendis de tamircinin gördüklerini gördüğü için daha sağlıklı bir yönlendirme gerçekleştirilebiliyor.

Son olarak ses komutuyla çalışan gözlük üzerinden bir işlem yapan tamirciler, iki elini kullanırken de gözlükle etkileşim içerisinde bulunabiliyor. 2019’un sonuna kadar ABD’de bulunan 347 BMW merkezi ve seçkin Mini noktası akıllı gözlüğü kullanacak.




The Forest’ın devam oyunundan uzun zamandır beklenen fragman geldi! 2020
The Forest’ın devam oyunundan uzun zamandır beklenen fragman geldi! 2020

The Forest’ın yapımcısı Endnight Games, ilk oyunun devamı olan Sons of The Forest için bir fragman yayınladı ve çıkış tarihini doğruladı. İlk oyun hayatta kalma korku temasına...

Snapchat, Rakipleri Gibi Müzik Lisansı Almaya Çalışıyor
Snapchat, Rakipleri Gibi Müzik Lisansı Almaya Çalışıyor

Son yıllarda artış gösteren sosyal medya paylaşımlarıdaki müzik kullanımı, şirketleri karşılıklı masaya oturmak zorunda bırakıyor. ...

Netflix, Stranger Things 4. Sezon için 6 Kasım'ı İşaret Etti
Netflix, Stranger Things 4. Sezon için 6 Kasım'ı İşaret Etti

Dijital yayın platformu Netflix, şaşırtıcı olmayan bir şekilde sevilen bilim kurgu serisi Stranger Things’in dördüncü sezonu için onayı, geçtiğimiz haftalarda vermişti. Şirket,...