NewsGuard Eklentisi, Daily Mail'i Hedef Aldı

Microsoft'un internet tarayıcısında yer alan bir eklenti, Mail Online okurlarına siteye girdiklerinde, sitenin haberlerine güvenmemeleri gerektiğini belirten bir uyarı yazısı gösteriyor.


Microsoft’un internet tarayıcısı, yanlış haberlerle mücadele özelliğinden sonra kullanıcılarını Daily Mail’e güvenmemeleri konusunda uyardı.

Daily Mail’in internet sitesini ziyaret eden Microsoft Edge kullanıcıları şöyle bir uyarıyla karşılaştı “Bu web sitesi genellikle temel doğruluk ve sorumluluk standartlarını koruyamamaktadır. (Firma) Birçok yüksek profilli vakada tazminat ödemeye zorlandı”

Bu mesaj, NewsGuard isimli üçüncü parti bir girişim tarafından okuyuculara sunuldu. NewsGuard, habercilik alanındaki emektar kişiler tarafından yürütülüyor, amaçları ise haber siteleri için güvenilirlik standardı haline gelecek ölçütler oluşturmaya çalışmak.

Şimdilik, bu servis sadece indirilebilir bir eklentiyle aktif hale geliyor fakat Microsoft, servisin tüm mobil sürümlere otomatik olarak yüklenmesi için bu hafta çalışmalara başlıyor.

Mail Online’ın sözcüsü ise bu konuda hakkında “NewsGuard'dan son zamanlarda haberdar olduk ve bu korkunç derecede hatalı sınıflandırmanın mümkün olan en kısa sürede çözülmesi için onlarla görüşüyoruz” dedi.




DuckDuckGo'ya Gizlilik Odaklı Harita Servisi Geliyor
DuckDuckGo'ya Gizlilik Odaklı Harita Servisi Geliyor

Gizliliği ön planda tutmasıyla bilinen arama motoru DuckDuckGo, Apple'ın harita altyapısını kullanarak gizlilik odaklı harita hizmeti sunacak. ...

Death Stranding'in Fragmanı Anlık 160.000 İzleyiciye Ulaştı
Death Stranding'in Fragmanı Anlık 160.000 İzleyiciye Ulaştı

Playstation'ın Twitch hesabından yapılan canlı yayın 160.000 anlık izleyici sayısına ulaştı. ...

Samsung Galaxy S11'in Büyüleyici Konsept Videosu
Samsung Galaxy S11'in Büyüleyici Konsept Videosu

Önümüzdeki yılın şubat veya mart aylarında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S11 için etkileyici bir konsept videosu daha geldi. Şu ana kadarki sızıntıları takip eden konsept...