Apex Legends’ın Hileciler Konusundaki ‘Şahane’ Çözümü

Respawn Entertainment, oynaması tamamen ücretsiz battle royal oyunu Apex Legends'taki hileciler için muhteşem bir çözüm üretmiş durumda. Apex Legends oyununda spam yapanlar ve hileciler birbirleriyle eşleştirilecek.


Respawn Entertainment’in Apex Legends’i hileci ve spamcilerden kurtarma çalışmaları devam ediyor. Firma, yeni bir yöntem olarak hilecileri ve spam yapanları birbirlerine karşı eşleştirecek. 

Respawn’ın Reddit’teki bir gönderisi, firmanın arka planda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Firma artık maç yapılacağı zaman nizami oyuncular ile hilecileri ayıracak. Bu durum, kurallara uyan kişileri battle royale oyununda hile yapanlarla karşılaşıp sinirlenmekten koruyacak. Reddit kullanıcılarına göre bu hareketin faydaları da olacak.

Danskop adlı Reddit kullanıcısı, hilecileri banlamak yerine birbirlerine karşı mücadele ettirmenin daha iyi bir yol olduğunu savunuyor. Böylece hileciler yeni bir hesap oluşturup oyuna dönemeyecek.

Apex Legends, hilecileri birbirleriyle eşleştirecek

apex legends

Ayrıca hileciler birbirlerine karşı oynadıklarını fark edip başka bir hesap açsalar bile sistem tarafından işaretlenmiş oldukları için Respawn bu kullanıcılar hakkında veri toplayabilir, hile engelleme sistemini daha gelişmiş hale getirebilir. 

Apex Legends oyunu için yeni geliştirilen önlemler, makine öğrenmesini de kullanacak. Ayrıca geliştirilen sistemler, spam hesapları daha açıldığı anda tespit ederek banlayacak. Geliştiricinin üzerinde durduğu bir diğer alternatif ise riskli bölgelerde iki faktörlü kimlik doğrulamayı zorunlu kılmak. Ayrıca kendini hilecilere karşı denemeyi isteyen oyuncular da burada şanslarını deneyebilecek.

Apex Legends’den gelen açıklamada, firmanın her zaman hilecilerle mücadele etmeye devam edeceği belirtildi.




Güvenlik Kameraları Hackerlara Zarardan Çok Yarar Sağlıyor
Güvenlik Kameraları Hackerlara Zarardan Çok Yarar Sağlıyor

Araştırmacılar uzun süredir mevcut 'güvenlik' kameralarının güvensizliğinden yakınıyor. Görünen o ki davetsiz misafirleri caydırmak ve engellemek için kurulmuş olan kameraların...

OnePlus 8 Pro'nun İlk Konsept Tasarımı Ortaya Çıktı
OnePlus 8 Pro'nun İlk Konsept Tasarımı Ortaya Çıktı

OnePlus 8 Pro, yeni nesil bir akıllı telefon olarak yeni nesil özellikleriyle büyük değişiklikler vadedecek. Ortaya çıkan OnePlus 8 Pro konsept tasarımı, OnePlus 7T Pro'ya kıyasla...

Şekilli Şukullu Nick Oluşturabileceğiniz 9 İnternet Sitesi
Şekilli Şukullu Nick Oluşturabileceğiniz 9 İnternet Sitesi

İnternetle içli dışlı olan herkes bir dönem şekilli nick kullanmış, bu akıma kapılmıştır. Yıllar ilerledikçe gelişen internette de artık nick yazma bambaşka boyuta ulaştı....