Vivo’nun 5G Destekli iQOO Plus 5G Model Telefonu Sızdırıldı

Vivo, bulunduğumuz çeyreğin sonunda ilk 5G destekli akıllı telefonunu çıkaracak ve bu telefonun iQOO markası altında olacağı neredeyse kesin. Yaşanan yeni sızıntılarla birlikte telefonun resmi ismi, donanım özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı.


Vivo’nun ilk 5G destekli akıllı telefonuyla ilgili yapılan bir sızıntıda, telefonun iQOO Plus 5G ismiyle çıkış yapacağı belirtiliyor. Telefonun “Plus” ibaresi almasının en büyük sebeplerinden biri, Snadpragon 855 Plus ile çıkış yapacak olması diyebiliriz. Bu işlemciye destek verecek olan 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanıysa telefonun diğer dikkat çekici özellikleri.

iQOO Plus 5G, tıpkı iQOO NEO’da olduğu gibi 4.500 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak. Bu batarya, 44 W gücünde hızlı şarj edilebilecek. Bilindiği gibi büyük bataryalar, 5G’nin ihtiyaç duyduğu yüksek güç için oldukça önemli. 44 W hızlı şarj teknolojisiyle birlikte devasa bataryanın şarj olması çok uzun sürmeyecek.

vivo iqoo plus 5g

Telefonun fiyatıysa yaklaşık olarak 654 dolar olacak. Bu fiyat, Vivo iQOO’nun en yüksek donanımlı sürümünden daha ucuz. Vivo iQOO’nun 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip olan sürümü, yaklaşık olarak 625 dolar. iQOO Plus 5G'yi başka bir firmanın 5G teknolojisine sahip bir akıllı telefonuyla karşılaştıracak olursak da cihaz, Huawei’nin Mate 20 X 5G modelinden de daha ucuz. Mate 20 X 5G’nin fiyatı yaklaşık olarak 901 dolar.

Cihazın tasarımına baktığımız zaman damla çentiğe sahip olduğunu görüyoruz. Bu çentiğe, telefonun sağ kısmında bulunan kırmızı renkli güç tuşu ve telefonun sol kısmında bulunan bir yapay zekâ tuşu eşlik ediyor. Bu yapay zekâ tuşu, basıldığı zaman telefonu sesli asistana yönlendiriyor ve böylece sesli asistan bir tuş uzağınızda oluyor. Cihazın 5G desteği olmayan sürümünün farklı bir tasarıma sahip olup olmayacağıysa henüz bilinmiyor. Aynı zamanda kamera dizilimi konusunda bir fark olup olmayacağıyla ilgili bir bilgi de henüz mevcut değil.

Belirttiğimiz gibi cihazın bu çeyreğin sonlarına doğru çıkış yapması bekleniyor. Bu arada Vivo, muhtemelen telefonun duyurusunu geciktirmeden önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştirecek.




Kısa Süreliğine Ücretsiz 9 Android Oyun ve Uygulama
Kısa Süreliğine Ücretsiz 9 Android Oyun ve Uygulama

Google Play Store indirimlerinde ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan oyun ve uygulamaları sizlerle paylaştığımız yazılarımızın bu haftaki bölümünde 9 ücretsiz oyun ve uygulamayla...

Galaxy Note10, 45 W Hızlı Şarj Desteğiyle Gelebilir
Galaxy Note10, 45 W Hızlı Şarj Desteğiyle Gelebilir

Ağustos ayında gelmesi beklenen Samsung Galaxy Note10’un resmi olarak gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz, ancak telefon resmi olarak çıkış yapmadan önce bir takım sızıntılar ve...

Sony, İnanılmaz Yüksek Hıza Sahip CFexpress Kartları Duyurdu
Sony, İnanılmaz Yüksek Hıza Sahip CFexpress Kartları Duyurdu

Sony, okuma hızı 1700 MB/s, yazma hızı ise 1480 MB/s olan hafıza kartları CFexpress Type B hafıza kartlarının duyurusunu yaptı. ...