Nvidia, Yapay Zekâ Eğitim Modülü Jetson Xavier NX'i Tanıttı

ABD’li teknoloji şirketi ve donanım üreticisi Nvidia, yapay zekâ sistemlerinin yayılması ve eğitilmesi için geliştirdiği modülü Jetson Xavier NX’i duyurdu. Kredi kartı büyüklüğündeki bu modül mart ayında çıkacak.


Nvidia, bugün drone'lar, arabalar ve robotlar gibi cihazlardaki yapay zekâ sistemlerinin yayılması ve eğitilmesi için geliştirdiği modülü Jetson Xavier NX’i duyurdu. Xavier NX, sadece bir kredi kartı boyutunda ve sadece 10 vat gibi bir güç harcarken yapay zekâ iş yükü için 21 TOPS (saniye başına tera işlemi) hızına ulaşabiliyor.

Nvidia Başkan Yardımcısı Deepu Talla, tanıtımdan önce gerçekleştirdiği konuşmada “Xavier’i aldık ve çok yüksek performanslar için ayarladık ancak burada 10 ile 15 vatlık güç bütçesi hedefledik. Bu da otonom ve robotik dünyasındaki birçok segment için oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Nvidia ve Google karşı karşıya

nvidia

Bugün, aralarında Google, Arm ve Qualcomm gibi 30 yapay zekâ şirketlerinin bulunduğu konsorsiyum, MLPerf Inference 'benchmark' sonuçlarını açıkladı. Bu girişimin amacıysa makine öğrenmesi donanım ve yazılım hızlanma performansını değerlendirebilecek endüstri çapında standart yaratmaktı.

Nvidia, Turing mimarisi GPU’sunun Google’ın TPU’su (tensör işleme birimi) gibi rakiplerini, veri merkezlerindeki beş “benchmark”ta alt ettiklerini açıkladı. Jetson Xavier, makine çevirisi ve nesne tespiti gibi alanlarda ise rakiplerini kıl payı farkla geçmeyi başardı.

2020’nin mart ayında çıkacak olan Jetson Xavier NX’in 399 dolar olarak açıklandı. Bu fiyatı vergiler ve kâr payı gibi durumları hariç tutarak günümüz kuruyla TL’ye çevirdiğimizde 2.298 lira olacağı görülüyor.




Yeni Star Wars Oyununun 8 Milyon Kopya Satması Bekleniyor
Yeni Star Wars Oyununun 8 Milyon Kopya Satması Bekleniyor

Star Wars’ın yeni oyunu Star Wars: Jedi Fallen Order’in oldukça iyi satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Electronic Arts, bu kez turnayı gözünden vuracağa benziyor. ...

Faro – ÜNİTE 1’in Akıllı Kask Kickstarter ile 300.000 Dolar Artırdı
Faro – ÜNİTE 1’in Akıllı Kask Kickstarter ile 300.000 Dolar Artırdı

Bisiklete binme eğlenceli bir aktivitedir fakat artan kazalar sebebi ile şehirlerde görev haline gelir. Bu aksiliklerin birincil sebebi, sürücü ile sürücü arasındaki iletişim eksikliği...

Microsoft, Yeni Windows 10 Önizleme Sürümünü Yayınladı
Microsoft, Yeni Windows 10 Önizleme Sürümünü Yayınladı

Microsoft, gelecek yılın ilk yarısında yayınlanacak büyük Windows 10 güncellemesine referans olan build 18845 sürümünü yayınladı. ...