LG, Telefonlarının İsimleri Yüzünden Satmadığını Düşünüyor

LG, akıllı telefon sektöründeki buhranından kurtulmak için akıllı telefon modellerinin isim stratejisinde değişikliğe gitti. Bu değişiklik, şirketin Kore Patent Ofisi'nin veritabanına eklenen yeni modellerinin tespit edilmesiyle ortaya çıktı.


LG, akıllı telefon sektöründeki eski günlerini mumla arıyor. Son yıllarda üretilen telefonlarının beklenilen etkiyi yaratmamasıyla sektörde sıkıntıya düşen LG, bu durumdan kurtulmak için çareler arıyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler ise, LG'nin bu konuda telefon isimleri için yeni bir şema oluşturacağını ve bu şema üzerinde ticari yaşamını sürdüreceğini ortaya koyuyor.

Şirketin yüksek donanımlı akıllı telefonu en son LG G8 ThinQ ismini aldı. Şirket geçtiğimiz günlerde de tam bir fiyat performans ürünü amiral gemisi olarak tanımlanan yeni modeli, G8S ThinQ'i duyurdu. Ancak anlaşılan o ki LG, bu isimlendirme stratejisinin doğru olmadığına inanıyor.

LG'nin yeni isimlendirme şeması, şirketin yeni akıllı telefon modellerinin Kore Fikri Mülkiyet Ofisi'nin veritabanına eklenmesiyle ortaya çıktı. Buna göre LG, ilerleyen dönemlerde akıllı telefonları Huawei'ye benzer bir şekilde G10, G20, G30, G40 isimlerini kullanarak piyasaya sürecek.

LG

LG

Peki LG neden böyle bir yolu tercih etmiş olabilir? Yapılan pazar araştırmaları, kullanıcıların ve potansiyel müşterilerinin 10, 20 gibi artan model isimlerini daha kolay hatırladığını ortaya koyuyor. Ayrıca bu tür model isimlerinin pazarlama süreçlerinin de daha kolay olduğu ifade ediliyor. Hal böyle olunca da şirketler için ufak bir avantaj sağlıyor. Hatta bir araştırmaya göre teknolojiyle iç içe olmayan kullanıcılar, telefonların model sayılarının ne kadar yüksek olursa telefonların da o kadar iyi olduğunu düşünüyorlar. 

LG

Ortaya çıkan bu bilgilerle birlikte LG'nin ilerleyen dönemlerinde 10'lu sayılar kullanacağını anlamış olduk. Ancak LG'nin telefonlarında neredeyse standartlaşmış olan ThinQ ekinin ne olacağı henüz bilinmiyor. Şirket, bu ismi kullanmaya devam edecek mi yoksa ilerleyen dönemlerde LG'nin akıllı telefonları daha kısa isimlere mi sahip olacak, bekleyip göreceğiz.




iPhone 11 Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri
iPhone 11 Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Yıl boyunca söylenti kazanlarını fokur fokur kaynatan iPhone 11 nihayet tanıtıldı. Apple’ın Kaliforniya’daki genel merkezinde düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan yeni iPhone, her yıl...

Bir Samsung Galaxy S7 Edge, Durup Dururken Alev Aldı
Bir Samsung Galaxy S7 Edge, Durup Dururken Alev Aldı

Nijeryalı Bir Twitter kullanıcısının Samsung Galaxy S7 Edge telefonu, masada dururken kendi kendine alev aldı ve kullanılamaz hale geldi. ...

Meizu 17, İnce Çerçeveleri ve Kavisli Ekranıyla Ortaya Çıktı
Meizu 17, İnce Çerçeveleri ve Kavisli Ekranıyla Ortaya Çıktı

Bir süredir hakkında iddialar ortaya atılan ve çeşitli sızıntılarla karşımıza çıkan Meizu 17, bir kez daha Çin merkezli Weibo'da görüntülendi. Ortaya çıkan tasarım, cihazın ince...