Google Chrome, Multimedya Tuşları Desteğine Kavuşuyor

Chrome kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir özellik, tarayıcının bir sonraki sürümüyle beraber geliyor. Chrome 73, kullanıcıların dizüstü ve masaüstü klavyelerinde bulunan multimedya tuşlarını resmi olarak destekleyen ilk sürüm olacak.


Multimedya tuşları için resmi desteğin gelmesi, kullanıcıların tarayıcıda oynayan videoları ve çalan müzikleri doğrudan klavyeden kontrol edebilmeleri anlamına geliyor. Her ne kadar bu işlevi üçüncü parti uygulamalar ve eklentilerde kazanabiliyor olsanız da Chrome 73 bu gerekliliği ortadan kaldırıyor.

İlk destek, "oynat, duraklat, önceki parça, ileri sar, geri sar" tuşları için gelecek. Basılan tuşun sekme düzeyinde değil de tarayıcı düzeyinde algılanacak olması ise tarayıcı arka planda çalışıyor olsa dahi klavyenizi ortamı kontrol etmek için kullanabiliyor olacağınız anlamına geliyor. Güncelleme, Media Session API'ı ile birlikte gelirken bu da geliştiricilerin multimedya tuşları için farklı işlevleri özelleştirebilmelerini sağlayacak.

Şu an için betada ve Chrome Canary dağıtımlarında var olan özellik, Chrome 73 ile birlikte gelecek aya hazır olacak. Mevzubahis desteğin tam sürüm olarak öncelikle Chrome OS, macOS ve Windows için sunulacağını, Linux için daha sonra geleceğini söyleyelim. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Kısa Süreliğine Ücretsiz 10 Android Oyun ve Uygulama
Kısa Süreliğine Ücretsiz 10 Android Oyun ve Uygulama

Play Store, her hafta yapmış olduğu oyun ve uygulama indirimlerine devam ediyor. Listemizde yer alan 10 adet ücretsiz oyun ve uygulamaya göz atmanızı öneririz. ...

Regnant eSports, Finale Bir Adım Daha Yaklaştı
Regnant eSports, Finale Bir Adım Daha Yaklaştı

Kısa bir süre önce sponsor olduğumuz ve gururla desteklediğimiz Regnant eSports, rakiplerini eleyerek Dota 2 Türkiye Şampiyonası’nda finale çok yaklaştı. ...

Microsoft Edge, iOS’a Anında Çeviri Özelliğini Getirdi
Microsoft Edge, iOS’a Anında Çeviri Özelliğini Getirdi

Microsoft’un internet tarayıcısı Edge’in yenilenen iOS sürümünde anında çeviri özelliği eklendi. ...