iPhone 11 Pro vs Profesyonel Fotoğraf Makinesi (Video)

iPhone 11 Pro, ortaya çıktığından beri kamera performansı ile büyük ses getirmeyi başardı. Birçok testten başarıyla çıkan telefonun kamerası bu sefer bir DSLR kameraya karşı test edildi. Gelin test sonuçlarına yakından bakalım.


Apple’ın yeni telefonlarından iPhone 11 Pro, özellikle kamera performansıyla gündeme oturmuştu. iPhone 11 Pro’nun kamerası, Pixel 4 başta olmak üzere birçok telefonla karşılaştırıldı ve gece modu da dâhil olmak üzere sayısız teste tabi tutuldu. YouTuber Matti Haapoja ise iPhone 11 Pro’yu 7.500 dolar değerindeki bir DSLR fotoğraf makinesiyle karşı karşıya getiriyor.

Videoda YouTuber Haapoja’nın iPhone 11 Pro ile karşılaştırdığı fotoğraf makinesi bir Canon 1DX Mark II. Haapoja, videosunda yan yana 5 ayrı görüntü gösteriyor ve ardından hangi fotoğrafların Canon veya iPhone 11 Pro ile çekildiğini söylüyor. Videoda, iPhone 11 Pro’nun hünerlerini sergilediği çok sayıda başka karşılaştırma da mevcut.

Hangi fotoğraf iPhone 11 Pro ile çekildi?

iphone 11 pro vs canon

Videoya gelen yorumların büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi hangi fotoğrafın Canon ile hangi fotoğrafın iPhone 11 Pro ile çekildiğini anlamının en kolay yolu, fotoğrafın arka planına ve bokeh efektinin başarısına bakmak ancak bu noktada işin içine biraz heyecan katmak için fotoğrafa bakın ve hangi fotoğrafın iPhone 11 Pro ile çekildiği konusunda tahminde bulunun. Yazının ilerleyen kısmında tahmininizin doğru olup olmadığını anlayabilir, aynı zamanda tahminleriniz ve sonuçları yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. A ve B seçeneğinden birini seçtiyseniz, gelin yazımıza devam edelim.

Fotoğraflara bakıldığında iPhone 11 Pro ile çekilen fotoğrafların bazılarında bokeh efekti biraz abartılmış durumda ve bazen görüntünün uzak köşelerinde bu efekt uygulanmamış şekilde görülüyor. iPhone 11 Pro görüntüsünü Canon ile çekilmiş fotoğraflardan ayırmak çok zor olmasa bile bu tür bir karşılaştırmanın yapılması bile iPhone 11 Pro’nun ne kadar güçlü bir kamera sistemine sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Gelelim seçiminizin doğru olup olmadığına. Videoya göre B ile işaretlenmiş fotoğraf, iPhone 11 Pro ile çekildi. Bu ve benzeri karşılaştırmaların yapıldığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

iPhone 11 Pro'nun Canon 1DX Mark II karşısındaki performansı:




"PlayStation 5, PS4 Oyunlarını %100 Çalıştıracak"
"PlayStation 5, PS4 Oyunlarını %100 Çalıştıracak"

Digital Foundry'den ünlü analist John Linneman, PS4 oyunlarının kesinlikle yeni konsolda çalışacağını belirtti. ...

LineageOS, S8 Ailesinin Exynos Sürümü İçin Yayınlandı
LineageOS, S8 Ailesinin Exynos Sürümü İçin Yayınlandı

Telefonu farklı ROM'lar ile kullanmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan LineageOS'un resmi olmayan sürümü, Samsung'un Exynos işlemcilere sahip Note8, S8 ve S8+ cihazları için...

346 kişiye mezar olan Boeing 737 Max, ABD’de havalandı 2020
346 kişiye mezar olan Boeing 737 Max, ABD’de havalandı 2020

Uçuş kontrol sistemindeki arıza sebebiyle 346 kişinin ölümüne kapı aralayan Boeing 737 MAX uçağı, 2018 ve 2019 senelerinde iki korkunç kazaya karışmıştı. Etiyopya’daki kazanın...